Kwetsbare liefde

Titel: Kwetsbare liefde        
Auteur: Felicia Otten
Serie: De dorpsdokter #2
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Vertaald door: Rosalyn van Moorselaar
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 411
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Felicia Otten (1966) is het pseudoniem van een populaire Duitse auteur. Ze studeerde filosofie, theologie en journalistiek voordat ze zich realiseerde dat haar hart toch lag bij het vertellen van verhalen. De dorpsdokteris haar eerste serie die in het Nederlands verschijnt.

Achterflap:
Duitsland, jaren vijftig. De jonge arts Thea en haar grote liefde Georg zijn druk met het plannen van hun bruiloft. Kort voor hun droomhuwelijk slaat het noodlot echter toe: Thea wordt ernstig ziek en moet herstellen in een revalidatiecentrum in de bergen. Niemand kan met zekerheid zeggen of ze ooit weer de oude zal worden, dus doet de wanhopige Thea er alles aan om haar vroegere leven te vergeten. Ze besluit zelfs Georg voorgoed gedag te zeggen.

Maar Georg geeft niet zomaar op. En als Thea door een ingrijpende ervaring een stukje van haar oude moed terugkrijgt, beseft ze dat er genoeg dingen in haar leven zijn die het waard zijn om wél voor te vechten.

Mijn mening:
Kwetsbare liefde is het tweede deel in De dorpsdokter-serie van Felicia Otten en om het verhaal goed te kunnen volgen adviseer ik om eerst het eerste deel te lezen. De voorgeschiedenis van de opbloeiende liefde tussen Georg en Thea moet je jezelf niet ontnemen. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en is daardoor puur door zijn eenvoud. Geen internet, social media of mobiele telefoons zorgen ervoor dat het verhaal intens wordt beleefd. Zelfs tijdens het lezen voel je het teruggaan in de tijd als een verademing en je ervaart vooral de rust die dat met zich meebrengt.

Felicia Otten schrijft met gevoel, de gebeurtenissen zijn afgeleid van waargebeurde feiten waar zij haar eigen draai aan heeft gegeven, maar daardoor heel realistisch zijn. Het krijgen van een ernstige ziekte en wat dit met een mens en zijn omgeving kan doen raken een gevoelige snaar. Elk personage in het verhaal heeft ieder op zijn eigen manier een bijzondere rol gekregen. Otten legt met momenten de nadruk op de vooroordelen die men heel makkelijk ontwikkelt en laat je ervaren dat je verder moet kijken dan je eerste indruk. Achter elk mens zit een verhaal en dat is wat Otten goed uiteen heeft gezet.

Kwetsbare liefde laat je de liefde voelen en geeft je het gevoel dat liefde alles kan overwinnen.

Kwetsbare liefde krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers B.V. waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)