Wrede leugens

Titel: Wrede leugens  
Auteur: Karen Rose 
Serie: San Diego #1 
Genre: Romantic suspense 
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Hans Verbeek 
Publicatiedatum: februari 2024 
Aantal bladzijdes: 358 (EPub) 
Recensie: Bianca 

Over de auteur: 
Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Haar boeken werden meermaals bekroond. Karen Rose woont en werkt in Florida. 

Achterflap: 
Rechercheur Kit McKittrick start een onderzoek na een melding van psycholoog Sam Reeve 
over een van zijn patiënten die details heeft onthuld over een reeks onopgeloste moorden. Ze is vastbesloten deze cold case op te lossen, maar ondertussen is ook Sam in deze zaak gedoken. Kit en Sam botsen herhaaldelijk in hun afzonderlijke onderzoeken, maar worden gedwongen samen te werken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad. 

Mijn mening: 
Wrede leugens is het eerste deel in de San Diego serie waar Karen Rose in 2023 mee is gestart. Het is een verhaal waar de spanning hoogtij viert, natuurlijk voel je tevens de romantiek maar die is in dit verhaal op een totaal andere manier aanwezig dan je van Rose gewend bent, achteraf ben ik eigenlijk heel verrast, alsof ze ietwat uit haar comfortzone is getreden, maar ik kan absoluut zeggen dat ik er met volle teugen van heb genoten. 

Zowel het personage Kit als Sam maken gevoelens in je los. Beiden hebben een traumatisch verleden, en gaan daar ieder op hun eigen manier mee om.  

Wrede leugens draait vooral om vertrouwen en wantrouwen, dat spat van elke bladzijde af. 

De zaak die Karen Rose in dit boek behandelt, is heftig, het is haar goed gelukt om een emotioneel beladen thema op een buitengewoon spannende manier uit te werken. De combi van spanning en gevoel is in dit deel echt perfect samen gevoegd. Rose heeft oog voor detail. 

De plot weet je gevoelige snaar te raken en ondertussen ervaar je continu een nieuwsgierige drang naar de ontknoping, de oplopende spanning zorgt ervoor dat ik helemaal het verhaal ingezogen werd. 

Inmiddels heb ik alle in het Nederlands vertaalde boeken van Karen Rose gelezen en kan ik wel zeggen dat Wrede leugens bij mijn top favorieten hoort. ik ben benieuwd hoe het Kit en Sam verder zal vergaan en natuurlijk ook hun naasten waaronder de ouders van Kit en de  honden die je hart doen smelten want ook zij hebben een bijzondere rol in alles wat er gebeurt.   

Originaliteit: 5 
Schrijfstijl: 5 
Leesplezier: 5 
Spanning: 5 
Plot: 5 
Psychologie: 5 

Wrede leugens krijgt van mij 5 dikke sterren

Bianca 

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank! 

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)