Grimwoud

Titel: Grimwoud 
Auteur: Jennifer Killick 
Serie: Grimwoud #1 
Genre: Jeugd/Horror 
Uitgeverij: De Fontein 
Vertaald door: Thomas Olde Heuvelt 
Publicatiedatum: februari 2024 
Aantal bladzijdes: 256 
Recensie: Amanda 

Cover 
Een aantrekkelijke cover met een groot huis op de achtergrond en vier figuren die ernaar staan te kijken. Het kleurgebruik heeft iets spannends, de donkere wolken en de oranje horizon en dan al die donkere bomen eromheen. 

Auteur 
Jennifer Killick is de auteur van meerdere horrorseries voor kinderen. Ze komt uit Engeland en staat daar bekend als de queen of comedy-horror, omdat ze boeken schrijft die superspannend maar ook heel grappig zijn. 

Achterflap  
Nablijven is normaal gesproken niet zo spannend, maar op deze verdoemde dag is het angstaanjagend! 
 
Alles lijkt doodnormaal als Angelo, Hayley, Gus en Naira op zaterdag het schoolplein op lopen. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen. Er zijn dieren verdwenen, ze horen een eng deuntje en dan is opeens hun leraar weg! Het wordt steeds grimmiger… 
Ze zullen snel moeten uitvogelen wat er aan de hand is en leren samenwerken om deze dag te overleven! 

Mijn mening 

Ik denk dat we ons allemaal beter voelen nu het eruit is. Schuldgevoel is een gewicht dat je elke dag weer met je meezeult en dat alles moelijker maakt.

Na het zien van de cover, het lezen van de achterflap en de aanbeveling van Thomas Olde Heuvelt was ik ontzettend nieuwsgierig naar het boek. Ik vind kinder- en jeugdboeken heerlijk om te lezen, zeker als ze een beetje spannend en creepy zijn. Nou, dit boek is het allebei!  

Het was een prettige kennismaking met Angelo, Hayley, Gus en Naira op het Grimwoud college. Ze hebben alle vier strafcorvee en moeten op zaterdag hiervoor naar school komen. Ze hebben niet zoveel met elkaar, dus ze zien er allemaal een beetje tegenop. Gaandeweg leer je ze langzaam kennen, hoe ze zijn, hoe ze leven en waarom ze sommige keuzes maken. Eigenlijk hebben ze allemaal niet een heel makkelijk leven, als is het bij allemaal op een andere manier. Hun corvee wordt steeds gekker en er gebeuren allemaal vreemde dingen. Ze kunnen niet anders dan samenwerken en op elkaar vertrouwen, willen ze hier levend vandaan komen… 

Mooi om te zien hoe de band tussen deze twaalfjarigen steeds verder groeit, ze staan er zelf ook verbaasd van! Als ze uiteindelijk allemaal open kaart spelen, blijkt het dat ze iets gemeen hebben en dat dat de reden is dat ze nu moeten rennen en vechten voor hun leven. Het verhaal zit goed in elkaar, het leest heerlijk vlot en is lekker spannend. Op sommige momenten zat ik zelf met de rillingen op de bank. Maar als tegenhanger van alle creepy gebeurtenissen is er de humor. Die is in overvloed aanwezig en zorgt ervoor dat het boek naast spannend gewoon ook echt heel grappig is om te lezen. Vooral Gus werkt behoorlijk op de lachspieren met zijn opmerkingen. Heerlijk die combinatie! 

Ik heb genoten van dit eerste deel en ben heel benieuwd wat het tweede deel allemaal voor ons in petto heeft.  

Grimwoud krijgt van mij een mooie 4,5 ster

Amanda 

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank! 

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)