Het spel van de ziel

Titel: Het spel van de ziel  
Auteur: Javier Castillo 
Serie: Miren Triggs #2 
Genre: Thriller 
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Sanne Van den Bosch 
Publicatiedatum: februari 2024 
Aantal bladzijdes: 397 
Recensie: Bianca 

Over de auteur: 
Javier Castillo is een van Spanjes meest gevierde thrillerauteurs. Er gingen meer dan een miljoen exemplaren van zijn titels over de toonbank en zijn werk verschijnt in vijftien talen. De zaak Templeton is bewerkt tot een Netflix-serie. 

Achterflap: 
New York, 2011. Een vijftienjarig meisje wordt gekruisigd aangetroffen in een buitenwijk. Niet veel later krijgt Miren Triggs, een onderzoeksjournalist voor de Manhattan Press, een envelop met daarin een polaroid van een geknevelde en geboeide tiener met enkel het onderschrift: Gina Pebbels, 2002. 

Miren Triggs en haar voormalige docent journalistiek, Jim Schmoer, volgen het spoor van het meisje op de foto terwijl ze ondertussen de New Yorkse kruisiging onderzoeken. Zo stuiten ze op  een religieus instituut vol geheimen. Miren en Jim moeten antwoorden zien te krijgen op drie raadselachtige vragen: wat is er gebeurd met Gina, van wie ontving Miren de polaroid? en de belangrijkste: zijn de twee verhalen met elkaar verbonden? 

Mijn mening: 
Na het lezen van De zaak Templeton was ik al enorm gecharmeerd van de schrijfstijl van Javier Castillo, en dit is na het lezen van Het spel van de ziel alleen maar meer geworden.  

Castillo schrijft op een ethisch gevoelige manier, hij weet je ziel te raken.  

Wederom begint elk hoofdstuk met een quote die je aan het denken zet, en is tevens passend bij het hoofdstuk wat je leest. Het spel van de ziel is daarbij met meer vaart geschreven dan De zaak Templeton en is het psychologisch thrillergehalte  van een aantrekkelijker niveau.  

Soms is het beter je herinneringen niet op te halen en ze perfect te laten zoals ze zijn in je geheugen, zodat ze niet worden verpest door de werkelijkheid.  

De spanning is in dit verhaal ruim voldoende aanwezig. De plot houdt je tot het eind in zijn greep. Je hebt het idee welke kant het verhaal op gaat maar toch weet Castillo hier een bijzondere wending aan te geven. Het religieuze thema wat in dit verhaal verwerkt is laat je nekharen overeind staan.  

Het personage Miren Triggs spreekt enorm aan, zij is sterk, ondernemend en voor niemand bang, soms ietwat over de top maar haar traumatisch verleden maakt haar tevens enorm kwetsbaar. Castillo heeft oog voor de beleving en gevoelens voor alle personages die een prominente rol spelen. 

Ik heb Het spel van de ziel met veel plezier gelezen, het was spannend, boeiend, interessant en de gevoelige snaar werd geraakt. 

Niet alle eenlingen zijn gek, maar zij die dwalen in waanzin voelen zich wel eenzaam. 

Originaliteit: 4 
Schrijfstijl: 5 
Leesplezier: 5 
Psychologie: 5 
Spanning: 4 
Plot: 4 

Het spel van de ziel krijgt hiermee dik verdiend 4,5 ster

Bianca 

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank! 

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)