Wat ik je niet kon vertellen

Titel: Wat ik je niet kon vertellen 
Auteur: Sloan Harlow             
Genre: Young adult
Uitgeverij: Unieboek / Het Spectrum bv.
Vertaald door: Tessa van Dooren
Publicatiedatum: mei 2024
Aantal bladzijdes: 326
Recensie: Bianca

Achterflap:

Wat niet weet, wat wél deert…

Ella’s beste vriendin Hayley is dood en dat is haar schuld. Zij zat tenslotte achter het stuur die avond. Nu, maanden later, herinnert nog steeds alles haar aan Hayley. Ook Sawyer, Hayleys vriendje. Ze vinden elkaar in hun verdriet en er groeit al snel meer tussen hen.

Verscheurd door schuldgevoel wendt Ella zich tot Hayleys dagboek. Maar de geheimen die ze daar aantreft maken haar doodsbang. Hayley blijkt een heel leven verzwegen te hebben en de Sawyer op de pagina’s lijkt in niets op de lieve jongen die ze kent en voor wie ze als een blok is gevallen. Is alles wat ze dacht te weten over haar beste vriendin niet waar? En waarom voelt ze zich nog steeds zo aangetrokken tot Sawyer? Ella moet een keuze maken. Maar dan blijkt dat de verkeerde keuze fatale gevolgen kan hebben…

Mijn mening:
Een verhaal dat start als een roman eindigt met een verrassende plottwist. Wat ik je niet kon vertellen is een aangrijpend verhaal waarbij de liefde hoogtij viert. Een young adult die je aanzet tot nadenken. Sloan Harlow heeft een fijne schrijfstijl, zij weet de leefstijl van de jongeren op een gevoelige manier neer te zetten. Ik kan me zo voorstellen dat dit boek voor een bepaalde doelgroep heftig en aangrijpend kan zijn, ik wijd hier verder niet over uit om niet te spoileren. Elke jongere is op zoek naar zijn eigen identiteit, wil gezien worden en heeft vaak een klein hartje.

Wat ik je niet kon vertellen lijkt vanaf het begin op een roman waarin het dagboek van Hayley een centrale rol speelt. Middels de hoofstukken waarin het dagboek wordt gelezen wordt het leven van Hayley langzaam bloot gelegd. Als lezer wordt hierin je nieuwsgierigheid danig op de proef gesteld. Je voelt langzaam een stukje spanning opbouwen wat op het eind ontpopt in een ongelofelijk einde.

Wat ik je niet kon vertellen is een young adult waarin je de angst, het ongeloof en de verwarring onder je huid voelt kruipen. Waar ik lang dacht een roman te lezen moet ik deze mening op het einde toch bijstellen naar een romantische thriller.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3
Plot: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 4

Wat ik je niet kon vertellen krijgt hiermee 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum bv, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)