Titel: De wolf
Auteur: S.J. Paul De wolf
Serie: De Eilanden #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Scelta Publishing
Publicatiedatum: maart 2016
Aantal bladzijdes: 324
Recensie: Amanda

Cover
Ook dit is weer een mooie cover, mat zwart met groot de titel, net als de voorgaande delen. In de titel een mooie witte wolf die in een bos staat. Mooi gedaan. De boventitel ziet er veelbelovend uit: Als je een deal sluit met de duivel betaal je een hoge prijs. Achterflap wekt ook de nieuwsgierigheid, erg benieuwd hoe het met Stef en de andere Eiland-kinderen gaat.

Auteur
Sandra J. Paul is een schrijfster van Vlaamse origine. Naast het schrijven van boeken is ze ondernemer. Sandra schrijft Young Adult, maar ook thrillers voor volwassenen. In alle genres en leeftijden zit een paranormaal tintje verweven. In het thrillergenre debuteerde zij in 2015 met Azerty. In 2017 is Moordspel uitgekomen. In het Young Adult (Fantasy) genre debuteerde zij in 2015 met het eerste deel uit de Eilanden-serie Het Eiland. De Geest, het tweede deel uit deze serie, verscheen ook in 2015. Het derde deel, De Wolf, verscheen in 2016. Het vierde en laatste deel, De Ziel, is ook al verschenen.

Achterflap
Als je een pact met de duivel sluit, betaal je de prijs. Dat wat Stef het meeste vreesde, is uitgekomen. Hij wordt onverwachts weggerukt uit zijn omgeving, ontvoerd door onbekenden. Hij belandt opnieuw op het mysterieuze Eiland en hij is niet alleen teruggekomen. Terwijl hij zich tracht te herinneren wat er met hem gebeurd is voor zijn ontvoering, moet hij zich zien te redden in een dodelijke, vijandige omgeving. Niets is wat het lijkt, gevaar loert achter elke rots. En dan is er nog de mysterieuze Wolf. Om het gevecht voor zijn leven te winnen, moet Stef de strijd aangaan met het Eiland, de Wolf, en zijn eigen, groeiende waanzin.

 

De wolf

 

Mijn mening
Na het lezen van deel één en twee was ik heel erg benieuwd naar het derde deel. Waar aan het eind van deel twee leek dat alles weer de goede kant op ging met Stef, blijkt dit in deel drie helemaal niet zo te zijn. We beleven het verhaal eigenlijk voornamelijk door de ogen van Stef, hierdoor wordt hij duidelijk en goed beschreven en kun je een goed beeld van hem vormen. Het verhaal verspringt in tijd, van de tijd thuis naar Het Eiland en weer terug. Hierdoor wordt een rookgordijn aangebracht. Stef krijgt het weer erg moeilijk wanneer hij weer terug op Het Eiland blijkt te zijn, want wie heeft ervoor gezorgd dat hij hier terecht gekomen is? Naar mate het verhaal vordert kreeg ik een bepaald onderbuikgevoel wie het zou kunnen zijn, maar toch dacht ik nee, dat kan toch niet? Uiteindelijk bleek ik het toch juist te hebben, al was de reden waarom verrassend.

Je wordt meegesleurd in de wanhoop van Stef om erachter te komen wie ervoor gezorgd heeft dat hij weer op Het Eiland zit, maar ook hoe hij er in vredesnaam weer weg moet zien te komen. Door de verschrikkingen die hij weer voor zijn kiezen krijgt om achter de waarheid te komen wil je eigenlijk alleen maar doorlezen. Je moet gewoon weten wat er nu gebeurd is en hoe het afloopt. De prettige en vlotte schrijfstijl van Paul draagt mede bij aan de vlotheid van het boek waardoor het binnen een vloek en een zucht uit is.

De plot zit goed in elkaar, verloopt vlot en is voldoende spannend om door te blijven gaan. Op bepaalde momenten in het boek kreeg ik toch even een brok in mijn keel. De ontknoping is schokkend en onverwacht maar passend en goed bedacht. Ik ben nu dus enorm benieuwd naar het vierde en laatste deel van de serie, want wat heeft Paul nog in petto voor Stef en met Het Eiland?

 

De wolf

 

Niks is wat het lijkt in De wolf, schijn bedriegt en geloof niet alles wat je leest, want je weet nooit wat nu de waarheid is.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 mooie sterren voor dit derde deel in de Eilanden-serie.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)