Ik kom je halen

Titel: Ik kom je halen
Auteur: K.R. Alexander
Serie: Horrorland #7
Genre: Jeugd, Horror
Uitgeverij: Kluitman
Vertaald door: Linda Broeder
Publicatiedatum: juni 2022
Aantal bladzijdes: 256
Recensie: Amanda

Cover
Creepy is het eerste wat bij mij opkomt bij het zien van de cover. En IT van Stephen King is het tweede. Een enge, kwaadaardige clown met een rode ballon met een bloederige handafdruk erop, je zou van minder al de rillingen krijgen! Heel aantrekkelijk en past heel goed bij het verhaal.

Auteur
K.R. Alexander is het pseudoniem van fantasyauteur Alex R. Kahler. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven voor jongeren en volwassenen.

Achterflap
Met Halloween vinden vijf kinderen elk een mysterieus briefje in hun kluisje. Ze worden uitgedaagd om om middernacht naar de begraafplaats te komen. Eenmaal daar jutten ze elkaar op en voor ze het weten graven ze allemaal met hun handen diep in de aarde. Maar naar wat graven ze eigenlijk? Al snel worden de gevolgen van hun actie duidelijk: ze hebben een duistere kracht losgelaten die hen stuk voor stuk confronteert met hun grootste nachtmerrie. De enige manier waarop ze dit kunnen overleven, is door hun angsten te overwinnen…

Mijn mening

Kom naar de begraafplaats.
Vanavond. Middernacht.
Of anders

Wat een heerlijk spannend en creepy boek. Alleen al door de cover kom je direct in de juiste sferen. Tijdens Halloween vinden Kyle, Deshaun, Caroline, April en Andres allemaal een geheimzinnig briefje in hun kluisje op school. Ze denken aan een grap of een geheim feestje, maar eenmaal aangekomen op de begraafplaats, blijkt niks minder waar te zijn. Op de begraafplaats wacht hun grootste nachtmerrie. Caroline en April waren tot een jaar geleden hele goeie vriendinnen, maar Caroline begon April ineens te pesten en sinds die tijd kunnen ze elkaar niet luchten of zien. Van alle vijf de jongeren komt ineens hun nachtmerrie tot leven, om die te overleven, moeten ze hun angsten zien te overwinnen. Maar dat blijkt een stuk moeilijker dan ze dachten.

Tijdens het lezen word je meegesleurd in de engste en huiveringwekkendste nachtmerries. Want wie is er nu niet bang voor haaien, clowns, geesten, slangen en levend begraven worden? Zeg nou zelf, daar zou iedereen nachtmerries van krijgen. Maar om de strijd met die angsten aan te gaan, dat is nog heel wat anders. En zijn het eigenlijk wel deze angsten waarmee ze de strijd aan moeten gaan, of liggen er andere angsten nog dieper begraven onder deze tastbare angsten?

Je leeft mee met alle personages, want de hoofdstukken wisselen tussen alle vijf de jongeren. Hierdoor beleef je elke nachtmerrie met hun mee. Dit geeft veel diepgang en inzichten. De plot zit erg goed in elkaar. Goede spanningsopbouw, belangrijke onderwerpen (vriendschap, verlies, pesten, anders zijn, mishandeling), goed uitgewerkt en een spannend slot. Bijzonder is te zien hoe de personages met hun eigen problemen worstelen, maar uiteindelijk het welzijn van een ander belangrijker vinden. Alexander heeft een goed te begrijpen, vlotte schrijfstijl met korte hoofdstukken. Hierdoor leest Ik kom je halen als een trein en is het uit voor je er erg in hebt.

Kortom, als je van griezelen houdt, dan beleef je met dit boek de nodige spannende en creepy uurtjes. Pas op dat je zelf geen nachtmerries krijgt van het boek!

Een hele mooie 4,5 ster voor Ik kom je halen.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)