Tijd om het jaar af te sluiten. Wat is er zoal gebeurd en wat bracht het.

Goed, 2017. Daar gaan we.

2017 was het jaar van verandering. Een nieuw begin, ik heb zo’n vreselijke hekel aan die term. Net of je alles daarvoor vergeet en met een schone lei wilt beginnen. Op die manier blijf je tegen dezelfde problemen aanlopen. Leer van het verleden en verander het heden.

In 2016 hadden wij als gezin al een flinke verandering doorgemaakt; een verhuizing naar een ander dorp, naar een nieuw huis. In dit geval letterlijk nieuw, net gebouwd. Een huis zonder verleden, ideaal om zelf de geschiedenis te bepalen en zonder te moeten leven met de demonen van vorige bewoners.

In 2016 was het grote afscheid nemen al begonnen: afscheid van een straat waar ik al 17 jaar woonde, van een dorp en eigenlijk van dagelijkse zekerheden. Een besluit dat me zwaar viel, maar eenmaal genomen uitstekend beviel. De weg naar het besluit is zwaarder gebleken dan ermee te leven.

Hierdoor viel in 2017 uiteindelijk ook het besluit om te veranderen van werkgever. In wat voor mij een sociaal ziekmakende omgeving was geworden, viel voor mij niet langer te werken. Hoelang ik het ook geprobeerd heb, mezelf heb proberen aan te passen aan een verstoorde werkomgeving om het onvermijdelijke te voorkomen, bracht uiteindelijk verandering de enige oplossing. Je kunt je niet voorstellen als niet-hooggevoelig persoon wat een lijdensweg dat geweest is om tot dit besluit gedwongen te worden. Want zo voelde het, gedwongen ontslag nemen om de grootste verandering in 22 jaar voor mezelf te forceren. Het bleek de juiste beslissing.

2017 bracht nog meer mooie dingen: een andere werkgever, een reis naar Italië die mij dierbare herinneringen heeft opgeleverd en mij weer een stap dichter naar mijn doel heeft gebracht – een eerste boek schrijven, een mooie vakantie in Limburg – waarbij ik letterlijk bergen heb overwonnen, Thrillers & More – om samen met plezier een passie voor iets te kunnen delen en een mooi product neer te zetten.
Maar uiteindelijk bracht 2017 rust, waarbij de steun van familie en vrienden die ik als familie beschouw onmisbaar is geweest.

In 2018 zie ik schrijfkilometers, leeskilometers en fietskilometers. Maar vooral meer plezier, liefde en respect dan het afgelopen jaar.

Voor Thrillers & More wens ik dat 2018 een mooi en succesvol boekenjaar wordt, en met alles wat er aan zit te komen lijkt mij dat niet zo’n groot probleem. Dat iedereen, schrijver, lezer, mens, dier als voornaamste in goede gezondheid mag leven en iedereen steun kan vinden in tijden dat het leven niet gaat zoals het zou moeten gaan.

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen!

Alexander Roessen

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Ho, ho, no

NEXT ARTICLE

2018 is van start

Leave a Reply

  • (not be published)