Haaaaaaaai…zijn jullie ook zo blij dat het jaar er bijna opzit?
Nou ik wel, het was me een jaartje wel hoor. Poeh, mijn eerste volle jaar bij het maffe mens (MM) en Diva Daan (DD). Ik moet zeggen, het is me niet tegengevallen en daarmee bedoel ik eigenlijk te zeggen, ‘Het kon erger.’ Beetje jammer dat ik niet altijd mijn zin kreeg en dat het MM niet blij was met de scheur die ik in het rolgordijn gemaakt had. Zo flauw, ze heeft gewoon een nieuw rolgordijn gekocht, wat is daar nou voor lol aan?
Ook kocht het MM een nieuwe boekenkast, nou dat was wel nodig ook want de andere kasten puilden uit. Ik vond het wel geinig om onderin de boekenkast te liggen totdat het MM er kussentjes neer ging leggen, ja toen was er natuurlijk niks meer aan. Ik ga toch zeker niet op van die zacht zeegroene kussentjes liggen, ik ben geen walvis…dan lig ik nog liever op de kast.

Nee joh, ik lig tegenwoordig lekker op de radiator, uiteraard alleen als hij aanstaat, heerlijk warm. Helaas heeft het maffe mens geen kerstboom gekocht, zodat ik die niet om kon gooien en ik had me er nog wel zo op verheugd…wel liep hier een eenhoorn kerstliedjes te zingen, maar ik vertrouwde het beest voor geen meter, met haar roze staart…hallo…wie heeft er nou een roze staart?…dat bedoel ik.

Wat is er dit jaar nog meer gebeurd? Niet veel want DD is er nog, just kidding. Nou ik ben verhuisd, dat vond ik eerst wel een beetje eng, maar gelukkig verhuisden bijna al mijn mensenvriendjes mee. Het is nou zo gezellig joh, ik vroeg laatst nog aan het maffe mens of zij nog wist hoe het vroeger was, want ik ben het bijna vergeten. Het MM, dit jaar ook een dagje ouder geworden, was het eigenlijk ook een beetje vergeten. Misschien een beetje dom van ons, want als iets echt leuk is, vergeet je het natuurlijk niet of het was gewoon niet leuk genoeg om het te onthouden…dat kan natuurlijk ook. Op mijn nieuwe plek is het echt megagezellig en poeh hé wat zijn er veel mensen langsgekomen, echt tof! 
Ik zei het al eerder, het maffe mens werd dit jaar het oude maffe mens, want jonguh…ze is wel helemaal 60 jaar geworden….poeh…de oude muts…correctie….lieve oude muts. Wat wel erg jammer was is dat er een gezellig etentje was georganiseerd, maar dat wij, DD en ik, niet mee mochten. Ik bedoel, dude…e.t.e.n.t.j.e. Het OMM woont bij ons in en ze neemt ons niet eens mee, ZO ondankbaar!

Ow ja en er viel op een dag allemaal wit spul uit de lucht, dat was sneeuw zei het MM…ik heb nog geprobeerd om de sneeuw te vangen, maar dat is niet gelukt helaas. Ik ben wel heel vaak tegen het raam op gesprongen en volgens mij heb ik de sneeuw wel bang gemaakt, want het bleef ineens weg. Buiten zag het er toen wel gek uit, dus ik ben maar binnen gebleven…nou blijf ik altijd binnen, maar soit.
Nog heel even en dan is het jaar alweer om, alleen nog een dagje lijdzaam het vuurwerk ondergaan en dan lekker fris een nieuw jaar tegemoet. Een jaar waarin ik 2 jaar ga worden…dat is nog way veel jonger dan die 60 van het OMM. Ik hoop dat ik in het nieuwe jaar wel heel veel lekkere hapjes ga krijgen en uiteraard ook superveel knuffels…ow ja en natuurlijk nieuwe muizen, want die verslijt ik best wel veel, ze gaan heel snel stuk als je ze vaak in het water gooit, vast made in China.
Zo jongens en meisjes, ik wens jullie allemaal een heeeeeeel gezond, gezellig en muizig 2018 toe, met veel knuffels en brokken. Tot het volgend jaar!
 

Kopje van Flea 

 

Leave a Reply

  • (not be published)