Titel: MeedogenloosMeedogenloos
Auteur: Melissa Skaye & J. Sharpe
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: februari 2018
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Heidi

Cover
De cover trok direct mijn aandacht, ik vind hem erg mooi. De verlaten blokhut in combinatie met de heiige lucht en het verlaten bos, brengt een sinister sfeertje over en zorgde ervoor dat mijn thrillerbrein op volle toeren begon te werken. Ik werd erg nieuwsgierig naar wat zich hier allemaal had afgespeeld.

Auteurs
Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. De standalone thriller In onschuld is ook van haar hand. Ook is Melissa auteur van de fantasyreeks Jeremy Jago. Boek 1: Jeremy Jago Het geheim van de Passage, boek 2: Jeremy Jago De kracht van Assingna, boek 3: Jeremy Jago De strijd om Gemini en boek 4: De erfenis van Lotus.

J.Sharpe is het pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986) Hij is een Nederlandse fantasy- en thrillerauteur. Zijn boeken worden vergeleken met de werken van o.a Stephen King en Peter Straub. Verschenen van zijn hand: 2011: Gevaarlijk spel — Books of Fantasy — Thriller 2012: De kettingen van AmarathZilverspoor— Fantasy/thriller 2013: Het Web van Senora — Zilverbron — heruitgave Gevaarlijk Spel 2013: De Ring van Andor — Zilverspoor— Fantasy/thriller 2014: Het meisje dat vlam kon vatten — Zilverspoor— verhalenbundel 2015: Gebroken geheugen (samen met Jos Weijmer) –Zilverspoor — Futuristische thriller 2016: Eden.

Achterflap
Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.
Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.
Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen.
Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt …

Dit is het. Ze hebben ons naar een afgelegen gebied gebracht. Ver weg van wie dan ook. Hier zullen ze ons vermoorden!

Mijn mening
Ik keek enorm uit om dit boek te mogen lezen. In het verleden heb ik vaker wat van Melissa Skaye gelezen en dat smaakte naar meer. Ook over Joris van Leeuwen heb ik veel positieve verhalen gehoord, dus ik was daar ook zeer benieuwd naar.

Bij het starten van het boek komen we direct letterlijk en figuurlijk in een knallend proloog terecht, eentje die nieuwsgierigheid aanwakkert en waarbij je denkt ‘wat is hier in godsnaam aan de hand?’ De schrijfstijl van het bovenstaande duo leest heerlijk weg, tijdens het lezen heb je niet in de gaten dat je hier met twee verschillende auteurs te maken hebt, maar is het een mooi, vloeiend in elkaar passend geheel.

Al gauw merk ik dat dit een thriller is die lekker ruw en spannend is, de spanning is direct goed aanwezig en blijft het hele verhaal present. Het thema dat Skaye en Sharpe in hun thriller hebben verwerkt is realistisch, hard en meedogenloos. Hierdoor verwerken ze ook een flinke dosis emoties in het verhaal, iets waar ik persoonlijk erg van houd.

De angst raasde als een wilde stier door zijn lichaam. De afgelopen paar dagen was er flink getornd aan zijn definitie van angst, maar dit moment kwam met stip op één binnen.

Wel vind ik dat ze met Meedogenloos een risico hebben genomen door behoorlijk veel personages in het verhaal te gebruiken. Hierdoor creëren ze de kans dat het verhaal ondergesneeuwd raakt en slecht te begrijpen is. Toch was dat niet aan de orde, de personages zijn goed uitgewerkt en het was prima te volgen. Ik vond het een heerlijke, harde maar vol emoties doordrenkte thriller. Ik hoop zeker meer van dit duo te mogen lezen in de toekomst.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Ik geef Meedogenloos een welverdiende 4 sterren.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)