In samenwerking met uitgeverij LetterRijn mochten wij een leesclub organiseren rondom de pas verschenen thriller Meedogenloos, een eerste samenwerkingsverband van Sharpe & Skaye. Meedogenloos is de eerste thriller die Joris van Leeuwen en Melissa Skaye samen hebben geschreven, wat uiteraard heel spannend is, want hoe wordt een boek ontvangen? En hebben ze er samen voor kunnen zorgen dat het een vloeiend geheel is geworden? 

De uitgeverij had 10 exemplaren beschikbaar gesteld (paperback en ePub) voor deze leesclub. We kregen ruimvoldoende aanmeldingen binnen en uit de aanmeldingen zijn de volgende deelnemers geselecteerd:
Patrick Visscher, Rebecca van der Parren, Leontine Meijer, Alex Van Damme, Petra Van der Berg, Heidi de Jonge, Vera Van Den Eynde, Nathalie Alie Bottinga, Bianca Maartense, Inge Brunnekreef en Danielle Henssen (Danielle deed mee met een eigen exemplaar).

Daarnaast heeft de uitgever, Theo van Rijn, ook mee kunnen lezen tijdens de leesclub. Uiteraard moesten Joris van Leeuwen en Melissa Skaye er ook aan geloven, aangezien er ook vragen gesteld mochten worden!

Wat dachten de deelnemers over het boek voor het starten met lezen? Wat voor verwachtingen hadden ze?

Nathalie: De cover spreekt mij heel erg aan. Het huis in het bos geeft mij een naar gevoel. Ik zou het boek oppakken in de winkel omdat de cover mij aantrekt. Ik heb hoge verwachtingen van dit boek. Ik ben zeer benieuwd naar het boek.

Bianca: Wat gebeurt er in deze blokhut? Een vraag die gelijk bij me opkomt. Een duistere stille plek. Mooie cover! Ik verwacht een spannend verhaal. Ben heel benieuwd naar het verhaal wat is geschreven door een duo. De schrijfstijl van Melissa vind ik heerlijk, van Joris nog nooit iets gelezen. Benieuwd of ik de verschillen in schrijfstijl ga herkennen….

Danielle: De cover heeft een mooie kleurencombinatie. Een verlaten huisje in een groot bos .. alleen de namen al die erop staan laten mij het boek oppakken.. Ik geniet van de boeken van Joris en de VT-serie van Melissa heb ik ook verslonden.. Dus de verwachtingen waren wel hoog en ik was zeer benieuwd naar de combi van de die twee.

Alex: De foto doet mij zo denken aan het beroemde schuurtje in Grand Teton NP in de US, terwijl het schuurtje daar in een prairie staat en niet tussen de bomen, vraag me dus niet waarom.
Wat ik verwacht van het boek? Ik ben echt heel benieuwd. Ik verwacht een spannend boek (bijdrage van Melissa Skaye) met een zeer vreemde twist.

Petra: Zeker spreekt de cover mij aan, lekker mysterieus zo’n verlaten blokhut in het bos. Had het boek ook zeker opgepakt in de winkel. Mede omdat ik al meer boeken van Melissa Skaye heb gelezen. Ben dan ook zeer benieuwd naar deze samenwerking! Sharpe ken ik nog niet, daar wil ik graag kennis mee maken! ?

 

 

Wat vonden de deelnemers tijdens het lezen van het boek?

Nathalie: Het verhaal is tot nu toe heel spannend. De schrijfstijl maakt mij heel nieuwsgierig naar wat er daarna gaat gebeuren.

Heidi: Heerlijk verhaal tot dusver. Lekker ruw en spannend. Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat. De schrijfstijl is pakkend, vlot en samenhangend, met dat laatste bedoel ik dat ik niet merk dat het door twee verschillende auteurs geschreven is.

Patrick: Het begint vol spanning en actie. Het verhaal weet je meteen vast te pakken. Je wil niets anders dan de volgende bladzijde lezen. Door de korte hoofdstukken en heerlijke schrijfstijl leest het heerlijk weg. Veelbelovend begin.

Leontine: Ik ben bij hoofdstuk 14 en er volgen er gelukkig nog een heleboel! Ik vind het tot nu toe weer erg fijn lezen. Even de bedden opmaken en dan ga ik er weer lekker voor zitten. ?

Vera: Ik ben aan hoofdstuk 24. Het boek leest vlot. Merk eigenlijk niet dat het door 2 schrijvers geschreven is. Het verhaal is spannend maar ik vertrouw sommige personages in het boek niet.

 

 

En hoe denken de deelnemers na het lezen over het boek? Zijn ze tevreden?

Danielle: De opbouw van het verhaal is een doorlopend proces, waarbij de acties in een snel tempo opgevolgd worden. Het plot was niet verrassend voor me. Ik had al snel door hoe het verhaal ging verlopen. En dat vond ik wel jammer want dan valt de spanning ook verder weg.

Bianca: Meedogenloos is een boek zoals ik van Melissa gewend ben. Ik heb nog nooit iets van Joris gelezen, dus dat wordt wel eens tijd vind ik zelf. Het boek was iets te dun naar mijn zin, nu meer een tussendoortje. Ik zou graag een wat dikker volgend boek willen waar ook de personages wat meer tot leven komen. Het ontbrak in mijn ogen aan achtergrondinformatie en belevingen van de hoofdpersonen. Wel een goed kloppend verhaal waar mijn nekharen echt van overeind bleven staan. Het beschrijven van de bloederige gebeurtenissen waren echt top, daar zou ik niets meer aan doen en die wil ik ook graag in een volgend boek terugzien.

Vera: De schrijvers hebben mij zeker kunnen raken op een positieve manier en met een gevoel van dit gebeurt wel ergens echt in de wereld, wat ben ik blij dat ik in een redelijk veilig land leef. Ik had geen verwachtingen enkel dat het spannend zou zijn en dat was het zeker en het verhaal heeft mij kunnen boeien tot op het einde. Ik wacht vol ongeduld op het vervolg.

Inge: De cover past super bij het boek. Het huisje kan ik zeker herleiden en dat het een spannende thriller zou worden is bevestigt. Wat is me niet bij gebleven zeg. Pfffff, dit verhaal blijft me nog lang bij. De aframmelingen, de nederlagen, de ontsnapping. Echt te veel om op te noemen.

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)