Titel: SpringvloedSpringvloed
Auteur: Jackie van Laren
Serie: Eilandliefde #3
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek. Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden. Met de Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Jackie van Laren is het pseudoniem van Jacqueline Remmers.

Achterflap:
Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Mijn mening:
Springvloed is het inmiddels derde deel in de geweldige Eilandliefde-serie. Zodra je start met lezen, zit je er direct weer in. Het wordt zo langzamerhand een eiland waar iedereen het geluk lijkt te gaan vinden. Dit keer is het de beurt aan Mayke Ferweda, die als de dood is het eiland te moeten verlaten om de ware liefde te vinden. Ze heeft een gruwelijke hekel aan Cam maar de vraag is of dit juist het verzet tegen de enorme aantrekkingskracht is of dat ze zichzelf wil beschermen tegen een jongen die uit een welgesteld gezin komt. Hij is geen geboren eilandbewoner maar vindt er wel de rust die hij zoekt, hij vlucht voor zijn vader die heel zijn leven voor hem uitgestippeld had. Zoals we inmiddels van Jackie van Laren gewend zijn, vliegen de vlinders je om de oren en weet je dat de liefde alles overwint.

Mijn boek leest heerlijk weg en gelukkig kan ik het daardoor allemaal even uit mijn hoofd zetten. Dat is waar lezen uiteindelijk echt voor is: even ontsnappen uit de realiteit, even wegdromen.
Lang leve de liefde.

De schrijfstijl blijft me aantrekken, zodra ik start leef ik mee en geniet alsof ik zelf op het eiland ben. Al moet ik wel toegeven dat het inmiddels wel een ideaal plaatje is dat in mijn ogen niet bestaat. De echtheid, vriendschap, liefde en de gunfactor onder elkaar is echt gigantisch, niemand krijgt daar een speld tussen. Jackie van Laren krijgt het net als in al de vorige delen voor elkaar om een glimlach op je gezicht te toveren, liefde te laten voelen en je vooral te genieten van een paar heerlijke uurtjes leesgenot.
Nu al benieuwd wat ze met deel vier voor mij in petto heeft, hierover binnenkort meer.

Springvloed krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)