Titel: The Team The Team
Naam regisseurs: Kathrine Windfeld, Kasper Gaardsøe, Mai Brostrøm, Peter Thorsboe
Jaar van uitkomst: 2015
Belangrijkste acteurs: Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat, Veerle Baetens
Genre: Crime
Seizoen: 1
Aantal afleveringen: 8 van gemiddeld 1 uur
Distributie NL/BE: Lumière Crime

Wanneer drie lichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen, worden drie experts samengeroepen om een Europees Joint Investigation Team (JIT) te vormen. De moorden lijken het gevolg van eenzelfde dader. Het JIT ontdekt echter al snel dat er meer achter deze moorden schuilt: ze zijn slechts het topje van de ijsberg. ‘The team’ moet het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie. Het JIT wordt gevormd door Harald Bjørn, hoofdinspecteur moordzaken in Kopenhagen, Jackie Mueller, hoofdinspecteur bij de BKA in Berlijn en Alicia Verbeek, hoofdinspecteur moordzaken bij de politie van Antwerpen. Buitenom de moeilijke zaak die ze in handen hebben, hebben ze alle drie ook de nodige persoonlijke problemen die regelmatig de kop opsteken.

Wat wij beiden erg leuk vonden was de samenwerking tussen de verschillende landen. Dit zorgt voor een totaal ander beeld dan wanneer het zich binnen een korps of land afspeelt. Het totaalplaatje van de verschillende landen, dus verschillende settingen, en het feit dat er meerdere talen worden gesproken (waaronder Nederlands) maakt het echt een Europees geheel.
Alle settingen worden mooi gefilmd, overal heb je het gevoel zelf in dat betreffende land aanwezig te zijn. Mooie filmbeelden van steden en omgeving, maar ook van krottenwijken en achterstandsbuurten, mooie tegenhangers van elkaar. Hierin zit een mooie balans.
Wat betreft het acteerwerk, gewoon prima. Je ziet dat het ervaren acteurs zijn, waarvan we verschillende al kennen uit andere series die we gezien hebben. Denk hierbij aan Alexandra Rapaport uit The Sandhamn murders, Ida Engvoll uit Rebecka Martinsson en Filip Peeters uit Smeris. Leuk om ze nu in deze onderlinge samenwerking terug te zien.

De plot van de serie steekt op zich goed in elkaar, maar is op bepaalde punten wel wat overtrokken/ongeloofwaardig. Zo gaat Alicia op een bepaald moment met de fiets naar haar moeder toe, maar als ze weggaat is ze ineens met de auto. Of het feit dat de vrouw van Harald zwanger is en ze bevalt terwijl hij net een rondje is gaan hardlopen. Als hij thuiskomt zit ze alweer overeind tegen het bed met een bijna schone baby in haar armen. Hierbij zetten wij alle twee onze vraagtekens.
Verder is het verhaal wel ontzettend spannend ondanks dat je op den duur weet wie de dader is. Er zitten zoveel lagen en verhaallijnen in die ervoor zorgen dat het verhaal interessant en spannend blijft. De achtervolgingen en vele plotwendingen maken het tot een leuke serie.

De ontknoping zorgde alleen wel een beetje voor een koude douche, een bedrag van rond de 50 miljoen euro past in twee koffertjes blijkbaar en wat daar nu uiteindelijk mee gebeurd, dat weet niemand.

Kort gezegd: een leuke, spannende serie die over meerdere grenzen gaat. Mooie samenwerkingen en goede acteurs. De ontknoping liet ons alleen wel een beetje ontgoocheld achter.

Wij geven The Team een eindscore van 3,5 ster. Leuke serie om niet teveel bij na te denken.

Robin & Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)