Vandaag is het de beurt aan Angélique Kersten van Uitgeverij aquaZZ. Lees snel verder wie Angélique is en wat ze doet!

1.Stel jezelf even voor, wie is Angélique Kersten?
Ik ben Angélique Kersten, geboren in 1968. Getrouwd en moeder van twee kinderen. Toen ik 28 was werd ik chronisch ziek (multiple sclerose). Het gaat alweer een hele tijd goed met mij, ik loop, spring en dans nog steeds. Ik ben eigenaar/uitgever bij uitgeverij aquaZZ (ja, met kleine a) in Arnhem.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Zelf schreef ik al jaren verhalen, gedichten, roman, en thrillers, alvorens ik besloot om in 2009 uitgeverij aquaZZ op te richten. Mijn eigen boekjes had ik al bij diverse uitgeverijen ondergebracht en ik wist heel goed waar ik het anders wilde gaan doen dan zij. Een bijna gepensioneerde uitgever gaf zijn auteurs de optie om over te stappen en zo had ik naast mijn eigen thriller de eerste uitgaven in de etalage staan. Ik bezig mij – eventueel samen met andere enthousiaste ZZP-ers – met het contact met de auteurs, vormgeving van boeken en omslagen, redactie, website, verkoop en administratie. Dat is soms best een pittige opgave als je bedenkt dat er in de afgelopen 7 maanden 25 titels uitgebracht werden.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Het is fijn om zelfstandiger te zijn, zeker voor iemand die chronisch ziek is. Ik kan hierdoor mijn wekker zetten op half tien en zelfs in mijn badjas de eerste zaken regelen. Voor tien uur betekent dat: eventuele orders bestellen of verzenden. Daarna de mailtjes beantwoorden en verder met een van de manuscripten. Meestal werk ik in vijf manuscripten tegelijk gedurende de week.
Het is fijn om in diverse manuscripten te werken, dit zorgt voor variatie. Tussen de middag laat ik de hond uit (kantoor aan huis) en doe een boodschap. Lunchen doe ik (heel slecht) tijdens het werken aan een manuscript. Daarna avondeten voorbereiden en na het eten werk ik meestal ook nog even tot maximaal 20.30.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden? 
Er zijn veel mooie boeken, in verschillende genres. Ik vond DE VLIEGERAAR van K. Hosseini erg mooi, JOE SPEEDBOOT van T. Wieringa, VOOR IK DOODGA van J. Downham. Maar ik ben ook fan van de boeken van Elizabeth George, Karin Slaughter, Stephen King en niet te vergeten Mo Hayder. Ik kan er niet echt eentje benoemen als meest favoriet. Als kind verslond ik de serie van Virginia Andrews en daarvoor Wipneus en Pim. Het is jammer dat ik tegenwoordig bijna niet meer toe kom aan ontspannend lezen. Heel de dag zit ik al met mijn neus in een manuscript. Mijn favoriete leeshouding is liggend in bed, maar door MS wordt het boek me vaak te zwaar (ik ben nog anti-eBook), bovendien wordt er in bed ook veel tijd opgeslokt aan ‘even op social media’ voordat ik het weet is het alweer tijd om te gaan slapen.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Dat is net zo moeilijk kiezen als een favoriet boek. Ik kan sowieso slecht kiezen haha.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Mijn laatste vakantie was in 2013, daarna enkel weekendjes weg weggeweest en dan lees ik niet. In september willen we een vakantie plannen en er liggen wel wat ongelezen boeken op stapel. Het kan dus zijn dat ik Henning Mankell inpak.

 

Uitgeverij AquaZZ is uitgever van onder andere Jessica Notten, Johan D’Haveloose, Stiny Huizing, Rob van Spanje, Jos Kuiper en Bert Bergs.

Leave a Reply

  • (not be published)