Titel: DromenvangerDromenvanger
Auteur: Kaat De Kock
Genre: Young Audlt
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 236
Recensie: Amanda

Cover
Een mooie en aansprekende cover, mooi kleurgebruik. De zon schijnt door het deel van de dromenvanger die zichtbaar is en de titel loopt van goed zichtbaar langzaam over naar vervaagd. Mooi gedaan.

Auteur
Kaat De Kock studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler. Ze heeft al een aantal Young Adult romans op haar naam staan waarin ze zoveel mogelijk onderwerpen wil bespreken die jongeren bezighouden, zoals liefde, huiselijk geweld, homoseksualiteit en anorexia.

Achterflap
Een meeslepende young adult over vakantieliefdes en vakantiereizen, en over échte liefdes en échte reizen.

Op vakantie in Amerika leert Floor de knappe en lieve Josh kennen, en ze vallen meteen voor elkaar. Eenmaal thuis wil Floor hem uit haar hoofd zetten, maar ze blijven chatten en mailen. Dan ontmoet ze Matthias, die een reispartner zoekt voor een roadtrip door de VS. Floor twijfelt, maar als ze de ziekte van haar vader niet aankan, besluit ze naar Josh te vluchten. Het begin van een reis die heel anders eindigt dan verwacht.

Mijn mening
De zeventienjarige Floor gaat voor de laatste keer op vakantie met haar ouders. Ze gaan naar Amerika waar ze Josh ontmoet. Ze wordt direct stapelverliefd op hem en kan hem na de vakantie maar niet uit haar hoofd krijgen. Floor is een typische pubermeid die in Josh de liefde van haar leven ziet. Buiten dat is ze soms ook erg eigenwijs, heel koppig en sluit ze haar ogen voor de dingen die om haar heen gebeuren. Doordat ze de ziekte van haar vader niet aankan besluit ze uiteindelijk, na toestemming van haar ouders, toch naar Amerika te vertrekken.

Onderweg met Matthias ziet ze de mooiste dingen, hebben ze geweldige gesprekken en voelen ze zich helemaal veilig bij elkaar. Tot Matthias zijn liefde aan Floor verklaart. Floor weet niet wat ze hiermee moet, want ze voelt zich tot ook wel aangetrokken tot hem. Wat volgt is een zoektocht naar de gevoelens voor de jongens, het inzicht dat ze eigenlijk thuis moet zijn bij haar zieke vader en veel liefdesverdriet.

Een geweldig mooi en vlot geschreven young adult roman. Vanaf bladzijde één stap je het leven van Floor binnen en leef je mee met de gevoelens en gebeurtenissen die haar overkomen. Af en toe een moment van ergernis wanneer Floor weer eens onuitstaanbaar of koppig reageert/denkt. Heel herkenbaar verhaal van een jonge vrouw opzoek naar liefde, wegvluchtend van de pijn en het verdriet thuis. Net als Niets om het lijf is ook dit boek weer een young adult van Kaat De Kock die binnenkomt. Heel realistisch.

Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 4,5

Ik geef Dromenvanger een hele mooie, verdiende 4 sterren.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)