Vandaag is het de beurt aan Jen Minkman van Dutch Venture Publishing

1.Stel jezelf even voor, wie is Jen Minkman?
Ik ben Jen Minkman, YA-auteur en sinds 2016 ook uitgever. Ik run uitgeverij Dutch Venture Publishing, een uitgeverij die zich specialiseert in YA-boeken en romantische boeken van eigen bodem en ook vertalingen van wat minder bekende auteurs uit het buitenland. Ik werk uiteraard bij mijn eigen uitgeverij 😉

2.Waar werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Zie de vorige vraag!

3.Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Wat ik precies doe: van alles, eigenlijk. Ik doe het meeste binnen mijn uitgeverij zelf. Zo schrijf ik, vertaal ik, redigeer ik, maak ik PR-materiaal en boekcovers, en bezoek ik regelmatig boekhandels in het hele land ivm events of gewoon bezoekjes. Een werkdag kan er dus heel divers uitzien. Soms zit ik de hele dag achter mijn bureau op mijn laptop te werken, maar ik kan ook zo de hele dag op pad zijn ivm logistieke dingen!

4.Wat is jouw favoriete boek aller tijden / favoriete auteur?
Ik heb geen favoriet boek aller tijden, dat is echt een te lastige vraag. Ik heb er zoveel gelezen! Wel kan ik zeggen dat ik favoriete auteurs heb, mensen die echt alles wat ze doen wat mij betreft goed hebben gedaan, en die auteurs zijn Ray Bradbury, Stefan Zweig, Thea Beckman, Tonke Dragt en Renate Dorrestein. In het YA-genre zijn mijn favorieten Cynthia Hand, Suzanne Collins, Maggie Stiefvater, Laini Taylor en Stephenie Meyer (door haar ben ik YA gaan schrijven). Ik heb nu nog het idee dat ik er heel veel vergeet!

5. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer? 
Boeken in mijn vakantiekoffer: heel divers, maar dit jaar had ik expres 20 boeken meegenomen die ik al een tijd had staan. Dat varieerde van thrillers (Tony Hillerman) tot YA-boeken van mij nog onbekende auteurs (zoals Blood and Bones) en fantasy (Stephen King, The Dark Tower). Op vakantie grijp ik mijn kans om zoveel mogelijk te lezen, dus 20 boeken meenemen is niet bizar veel voor mij. 😉

Een aantal auteurs waarvan de boeken worden uitgegeven door Dutch Venture Publishing zijn: Jen, Minkman, Mara Li, Femke Dekker, Lizzie van den Ham, Eva Moraal en Lenthe Leeuwenberg.

Leave a Reply

  • (not be published)