Vandaag is het de voorstelbeurt van Esmeralda ven Belle, werkzaam bij Godijn Publishing

1.Stel jezelf even voor, wie is Esmeralda van Belle?
Ik ben Esmeralda van Belle, geboren en getogen in Kampen, maar voor de liefde verhuisd naar Hoorn. Daar woon ik samen met mijn vriend die ik na 7 september mijn man mag noemen. Mijn liefde voor lezen en schrijven is mijn hele leven aanwezig en alleen maar gegroeid sinds ik in Hoorn woon. Naast mijn werk in de uitgeverij, ben ik auteur.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terecht gekomen?
Ik ben werkzaam bij Godijn Publishing, waar ik ben begonnen als schrijver van korte verhalen. Binnen de kortste keren werd het zo druk bij Godijn Publishing dat er iemand nodig was om te ondersteunen bij de werkzaamheden. Elly Godijn vroeg mij daarvoor en ik ben er vol enthousiasme op ingegaan.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag ziet er altijd anders uit. Ik leg me vooral toe op het regelen van signeersessies voor de schrijvers, het maken van persberichten en contacten onderhouden met boekhandels, bibliotheken en andere partijen waar we mee samenwerken. Tijdens door ons georganiseerde evenementen zorg ik er met Elly voor dat alles verloopt zoals het hoort. Daarnaast ben ik onderdeel van het team van redacteuren dat aan Godijn Publishing is verbonden.

4. Wat is jouw favoriete boek allertijden? 
Dat is een lastige vraag. Er zijn zoveel goede boeken! Ik denk dat ik ga voor Anna van Annejet van der Zijl.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
De auteur waar ik al van kleins af aan tegenop kijk is Annie M.G. Schmidt. De kinderen in haar verhalen zijn vaak slim, eigenwijs en zelfstandig, terwijl de volwassenen er wat onbeholpen bij staan. Ze laat haar personages zich afzetten tegen de gevestigde orde, eigengereidheid sijpelt van de bladzijdes af. Dat trekt me aan.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Hoewel ik het liefst echte boeken lees, neem ik een e-reader mee op vakantie. Deze staat vol met boeken die ik al vaak heb gelezen en die als papieren versie in mijn boekenkast staan. Daarnaast neem ik een of twee echte boeken mee, boeken die ik nog niet gelezen heb. Vaak zijn dit boeken die bij Godijn Publishing zijn uitgekomen. Schaduwkoningin van Garvin Pouw heb ik bijvoorbeeld gelezen tijdens een vakantie op de Veluwe en Het Goud van de Gelaarsde Kat van Liesbeth Jochemsen tijdens een weekendje Utrecht. Ook gaat vrijwel elk jaar het nieuwste boek van Karin Slaughter mee.

Een aantal auteurs waarvan de boeken worden uitgegeven bij Godijn Publishing zijn: Elly Godijn, Oli Veyn, Nienke Pool, Cecile Koorevaar, Marguerita Le Roy, Marc Kerkhofs, Janneke Bazelmans en Bibi Boom.

Leave a Reply

  • (not be published)