Titel: Ash PrincessAsh Princess
Auteur: Laura Sebastian
Serie: Ember Queen #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Young & Awesome
Vertaling: Valérie Janssen
Publicatiedatum: augustus 2018
Aantal bladzijdes: 379
Recensie: Margot

Auteur
Laura Sebastian woont in New York, met de gedachte dat ze na een paar jaar weg zou gaan. Maar ze werd verliefd op de stad en bleef. In haar vrije tijd bakt ze graag en koopt ze meer kleren dan haar kast aan kan! Of ze probeert haar hond Neville mee te nemen voor een ommetje, maar hij is zo lui!   

Achterflap/samenvatting
Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon. Sinds de belegering woon ik als gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.  

Mijn mening
Het boek begint met hoe Theodosia haar moeder verloor door de belegering. Ze woont nog steeds in het kasteel waar ze is opgegroeid voor het kasteel werd bezet, alleen nu zit in plaats van haar moeder, de Kaiser op de troon. Ze heeft wel een vriendin gemaakt in het kasteel: Crescentia, maar of je het echt een vriendin kan noemen? Crescentia zal namelijk altijd de kant van haar vader kiezen, de Theyn, ook wel de rechterhand van de Kaiser genoemd. Toch moet Theo haar volk zien te redden. Koste wat het kost.   

Het is het niet waard, nog niet.  

Ik vind het boek erg leuk! Het is op een fijne, spannende en beeldende manier geschreven. Je wil steeds verder lezen om er achter te komen wat er gebeurt met Theo. Het ene hoofdstuk is soms wat langer dan de ander wat niet stoort. Er staan ook geen plaatjes in het boek. Ik merkte ook echt bij mezelf dat ik de omgeving en de personen goed kon inbeelden, ik zag de personages zo voor me wat wel grappig was! Oftewel: een echte aanrader!  

Ik ben een lammetje in het hol van een leeuw en ik weet niet of ik wel kan overleven.

Spanning: 4 

Plot:4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5 

4 sterren voor Ash Princess

Margot Hijman 

Leave a Reply

  • (not be published)