Titel: Ik wil jou(w) baby!Ik wil jou(w) baby!
Auteur: Wendy Louise
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Wens boeken
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Leontine

Cover
De cover is mooi! Met rode/roze bloemblaadjes zijn een man, vrouw en een baby uitgebeeld.

Auteur
Wendy Louise groeide op in Amsterdam en Spanje. Deze achtergrond vormt de ingrediënten van haar smeuïge schrijfstijl. Hollandse nuchterheid wordt op smaak gebracht met Spaanse passie, een goede scheut Amsterdamse humor en een vleugje Mediterraan sentiment. Wendy runt Tekstbureau Schreifkunst en is medeoprichter van Uitgeverij Wens Boeken. Zij woont nu, met haar zus Kim, in Purmerend. Samen proberen zij hun liefste wens uit te laten komen: een eigen B&B in Spanje.

Achterflap
Een feelgood roman, waarin tranen worden afgewisseld met hilarische lachbuien. Liefde, vriendschap, drama, seks en een kinderwens komen aan bod in deze pageturner. Setting: Mallorca en Amsterdam.

Sara Visser leeft haar droom. Ze runt Hoteldebotel, een hotel dat loopt als een tierelier, heeft de leukste familie op aarde en geniet van avondjes stappen met haar chicas.
Achter haar schaterlach, schuilt echter een groot verdriet. Sara wil niets liever dan een kindje krijgen. Maar die mannen … hou op, schei uit!
Met haar dertigste verjaardag op de loer, voelt ze de tijd dringen. Ze gooit het roer om en vertrekt naar Mallorca.
Daar probeert ze stiekem zwanger te raken van haar beste vriend. Zal haar grootste wens uitkomen, zonder dat Alejandro het geheim ontrafelt? Of laat de woest aantrekkelijke Flamencogitarist Joaquin Sara’s plan mislukken?
Voel het verdriet op de momenten dat Sara worstelt met leugens en bedrog. Lach met haar mee tijdens de hilarische momenten. Valt Sara voor Alejandro (of toch Joaquin?) en schreeuwt ze van de daken: Ik wil jou, baby!
Of blijft ze het masterplan volgen en denkt ze stilletjes: Ik wil jouw baby …

Mijn mening
Sara Visser heeft alles dat haar hartje begeert, behalve een baby. Haar 30e verjaardag komt eraan en voelt haar eierstokken rammelen! De tijd dringt. Ze neemt een sabbatical en vertrekt naar Mallorca met een plan: ze besluit dat ze zwanger wil worden van haar beste vriend. Maar een feelgood zou geen feelgood zijn als het leven niet net even anders loopt dat ze van tevoren bedacht had.

De titel van Ik wil jou(w) baby! is goed gekozen. Want wat gebeurt er als Sara verliefd wordt op haar beste vriend? Gaat ze dan nog steeds voor haar Masterplan of zet ze de liefde op de eerste plek? Ik wil jou(w) baby! is het soort feelgood waar ik blij van word: lezen met een glimlach op je gezicht. Daar is een feelgood toch voor? Toch is het niet alleen lachen in dit boek, er vallen ook tranen. En er is seks, veel seks. Gelukkig doseert Wendy Louise alles goed, zodat nergens een enorme nadruk op ligt.

Wendy Louise heeft een verhaal met vaart geschreven. De hoofdstukken zijn niet lang en beginnen allemaal met een quote in het Spaans en het Nederlands. Ook vinden we regelmatig Spaanse woorden in de tekst. Dat tezamen met de beschrijvingen van Mallorca geven je een heerlijk vakantiegevoel. Hoewel ik enorm heb genoten van dit sfeertje, deed het boek mij wel enorm denken aan Dirty Dancing. Niet zozeer qua verhaal, maar wel qua details waardoor de originaliteit een beetje verdoezeld werd.

Ik geef Ik wil jou(w) baby! 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)