Titel: De Laatste SlagDe Laatste Slag
Auteur: Melinda Salisbury
Serie: De dochter van de Zondeneter #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Vertaling: Margot van Hummel
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 431
Recensie: Manon

Auteur
Melinda Salisbury
is een Young Adult-schrijfster en woont aan de oostkust van Engeland. De vergiftigde gave is haar eerste boek en was in Groot-Brittannië in 2015 het best verkopende Young Adult-debuut dat gelijk werd genomineerd voor diverse prijzen. Ze houdt van reizen, avonturen en middeleeuwse kastelen. (bron: www.melindasalisbury.com)

Achterflap
Aurek, de Slapende Prins, voert een schrikbewind over Lormere en Tregellië. Iedereen die hem niet onvoorwaardelijk steunt, wordt genadeloos afgemaakt. Tot overmaat van ramp houdt Aurek in zijn kasteel Errin, Silas en de andere nog levende alchemisten gevangen. Ondertussen zwerft Twylla met enkele getrouwen rond, op zoek naar steun in haar strijd tegen de Slapende Prins. Maar voorlopig durft niemand het aan om in opstand te komen. De tijd dringt en de Slapende Prins lijkt het pleit moeiteloos te gaan winnen. Tot Twylla de rebellengroep de Glorende Dageraad opricht en de laatste slag voorbereidt …

Mijn mening
Het derde en tevens laatste deel van de serie De dochter van de Zondeneter, was zeker een goede afsluiter. In deel een volgden we Twylla, de dochter van de Zondeneter, in deel twee was dat Errin en in het laatste deel worden beide dames gevolgd in aparte hoofstukken. Beide willen ze de Slapende Prins ten val brengen.

Errin, die in het kasteel wordt vastgehouden door Aurek. Hij heeft totale controle over haar, waardoor het bijna onmogelijk is te ontsnappen.
Twylla, die nog wel op vrije voeten is, probeert een leger te vormen met de inwoners van Lormere die zijn gevlucht voor de Slapende Prins. Alleen moet zij wel eerst hun vertrouwen winnen en laten zien dat zij een leider kan zijn. Gaat het ze lukken om de Slapende Prins te stoppen? Want zij hebben elkaar nodig om dit te doen. Het wordt een strijd tegen de tijd.

 Ik heb gezien hoe hij haar streelde, zijn hoofd naar haar haren bracht en aan haar rook, terwijl hij dreigde haar te vermoorden. Desondanks gaf ze zich niet gewonnen.

Melinda Salisbury heeft met dit laatste deel laten zien dat er nog groei in de karakters zit van beide hoofdpersonages. Twylla was in deel een nog een meisje dat alles liet gebeuren. Ze werd een rebellenleidster in dit deel. Errin ontwikkelt zich tot een ware apotheker. Ook de andere personages, waaronder Aurek (de knappe maar gestoorde Slapende Prins) en Merek (de voormalige koning) worden heerlijk neergezet door de schrijfster. De schrijfstijl van Melinda is beeldend. Af en toe wat donker, wat spanning en wat een fantasy afmaakt: personages met speciale vermogens. De laatste slag was zeker niet mijn laatste boek van Melinda Salisbury.

‘Twylla’, zegt Errin, snakkend naar adem, en zo trekt ze de aandacht naar Aurek, die langzaam op me af komt lopen. Hij heeft een kleipoppetje in zijn hand. Naast hem staat Errin met een mes tegen haar eigen hart geduwd.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

Eindscore: 3,5 ster

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)