Titel: Een onverwachte kerstEen onverwachte kerst
Auteur: Natalie Cox
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Anne Jongeling
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Natalie Cox is het pseudoniem van de Britse schrijfster Betsy Tobin. Van haar literaire romans werden in Engeland ruim 100.000 exemplaren verkocht. Met Een onverwachte kerst bewijst ze zich als een geweldige nieuwe stem in het feelgood genre. Naast het schrijven runt ze een kleine, onafhankelijke boekhandel annex café in Londen.

Achterflap:
Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet.
Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Mijn mening:
Charlie is anti-hond wanneer ze noodgedwongen een paar dagen mee gaat helpen bij de hondenopvang van haar nichtje Jez.

Ik zou thuis moeten zijn, in mijn flatje in Nunhead, waar ik mijn gekwetste trots wilde vertroetelen en niet opgescheept zou zitten met een hoogzwangere beagle in een brakke boerderij op de rand van een uitgestorven hei met mijn minst favoriete feestdagen glorend aan de horizon.

Ze besluit er het beste van te maken en haar positief ingestelde karakter helpt haar daarbij. Niets is haar te veel en nee zeggen komt niet in haar woordenboek voor, dit zorgt voor hilarische taferelen.
Je ziet voor je hoe ze omringd wordt door honden van verschillend formaat en ondertussen een beetje flirt met de mannen die over de vloer komen. Het blijft tot het eind toe onduidelijk voor wie ze zal zwichten.

Het verhaal is met veel humor geschreven, het heeft geen diepgang maar vooral de ongedwongenheid maken het lezen aangenaam. Een schrijfstijl waar je niet bij na hoeft te denken, het is alleen maar genieten geblazen.

Een onverwachte kerst is een verhaal wat je in december moet lezen, het geeft sfeer, zit boordevol verborgen romantiek en brengt een lach op je gezicht.

Een onverwachte kerst krijgt dik verdiend 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)