Titel: VerdorvenVerdorven
Auteur: Luc Deflo
Genre: Thriller
Uitgeverij: Van Halewyck
Publicatiedatum: september 2018
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Brenda

Cover
Een simpele cover, maar wel duidelijk. Een kapot wijnglas en dan waarschijnlijk rode wijn op een houten vloer. Ik vind het mooi en zou het zo oppakken in een boekwinkel.

Auteur
Luc Deflo was de meester van de psychologische thriller in Vlaanderen. Al bijna 20 jaar verwent hij zijn lezers met ijzersterke plots, mysterieuze personages en bloedstollende scènes. Afgelopen november is hij overleden op 60-jarige leeftijd. Hij was al een tijd ernstig ziek. Wel had Luc Deflo nog 4 geschreven manuscripten klaar en deze boeken zullen op zijn verzoek nog uit gaan komen. Het eerstvolgende boek zal al in februari 2019 uit gaan komen.

Achterflap
Na een personeelsfeestje belandt Sigrid ongepland in een rendez-voushotel met haar baas, Nick. Het wordt een gênante avond die ze zo snel mogelijk wil vergeten. Tot een opsporingsbericht haar doet beseffen dat zij en Nick getuigen zijn in een verdwijningszaak.

Nick, gelukkig getrouwd, weigert elke medewerking en Sigrid wordt afgewimpeld door de politie. Wanneer ze ontgoochelt afdruipt, botst ze op Guy Depreter, een uitgebluste flik die niets liever doet dan in de beerput roeren. Hij besluit haar te helpen. Wat Depreter opvist uit de drek is zo verdorven dat hij niet alleen zijn langverwachte pensioen zal moeten uitstellen, maar moet vechten voor zijn leven. En voor dat van Sigrid.

Mijn mening

Hij die nooit een fout maakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd. (Albert Einstein)

Het verhaal begint al direct in de auto met Sigrid en Nick die onderweg zijn naar een andere plek om nadien even een drankje te doen, maar later blijkt het een soort sekshotel te zijn. Dit verloopt niet soepel waardoor het contact tussen Sigrid en Nick niet meer zo goed is.
Een aantal dagen later ziet Sigrid een opsporingsbericht van een knappe vrouw en die vrouw heeft ze gezien bij dat hotel. Alleen lijkt niemand naar haar te willen luisteren.
Wat er met mooie Daniela di Natale is gebeurd en waar ze is, wordt al snel duidelijk gemaakt.

Het is een ingewikkeld onderzoek maar als lezer heb je alle antwoorden al. Het is nu lezen en zien of ze het voor elkaar krijgen om het onderzoek te voltooien zonder dat er doden vallen. Doordat het onderzoek steeds wordt dwars gezeten krijgt het steeds weer een andere wending. Dit houdt het verhaal echt boeiend.

Je leert de hoofdpersonen niet zeer goed kennen, maar wel goed genoeg om je in te kunnen leven in hun situatie. De uiteenlopende karakters van de personages maken ze echt.
De spanning is af en toe aanwezig, maar zakt met vlagen ook ineens weer in.

Van Luc Deflo had ik al eens eerder een boek gelezen. Hierdoor wist ik dat deze auteur sommige details wel heel erg nauwkeurig kon beschrijven. Ook in het boek Verdorven heeft hij sommige scenes weer erg nauwkeurig en beeldend kunnen verwoorden.

Verdorven is een boek waarvan ik genoten heb. Ik zal zeker nog een boek van Luc Deflo gaan lezen.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Verdorven krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)