Titel: Ontsnapt aan de doodOntsnapt aan de dood
Auteur: Engelina Fenn
Genre: Thriller
Uitgeverij: Palmslag
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 331
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Engelina Fenn (1973) is in Drenthe geboren en woont al jaren in Groningen. Dat ze opgroeide in Friesland, maakt haar een echte Noorderling. Ze is een sprankelende persoonlijkheid die beide kanten van het leven heeft meegemaakt. Eerder publiceerde ze korte verhalen, waarvan een aantal is gepubliceerd in twee bundels. Wekelijks schrijft ze een column in de digitale wijkkrant, altijd weer met een belangrijk moraal erin verweven.

Achterflap:
Hoe ontsnap je uit het criminele circuit en aan een donkere toekomst? Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller Ontsnapt aan de dood.

Hoofdpersoon Monica raakt onverwachts verzeild in het criminele circuit en komt in aanraking met drugs. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Weet ze zich hieruit los te maken en te overleven?

Mijn mening:
Ontsnapt aan de dood is een heftig verhaal wat iedereen zou kunnen overkomen. Oordeel nooit dat het jou niet zal gebeuren want iedereen is een potentieel slachtoffer van de georganiseerde misdaad, zo blijkt, en dat wordt maar weer eens bevestigd na het lezen van dit spannende boek.

Jong en onbezonnen heeft Monica haar zaakjes goed voor elkaar, samen met haar vriend runt ze een goedlopende zaak. Voor ze het weet, raakt ze verzeild in de criminele wereld en eenmaal betrokken betekent dat je er moeilijk of nooit meer uitkomt.

Het verhaal is vanuit de ik-persoon, Monica, geschreven. Ze vertelt in een sneltreinvaart wat ze heeft meemaakt, je voelt dat het hier een verwerkingsproces betreft. Het is een uitgebreid dagboek dat je als leek een kijkje geeft in de wereld van de georganiseerde misdaad waar alles puur draait om geld en de realiteit uit het oog verloren wordt. Het gebeurt vaak veel dichterbij dan je denkt.
Het betreft een verhaal vol beloftes, leugens, bedrog, en vooral elke keer de valse hoop die gegeven wordt. Je hoopt dat de ander het beste met je voor heeft maar niets is minder waar, als je dan wordt gepaaid met zogenaamde gevoelens van liefde ben je geneigd je grenzen steeds te verleggen.

De schrijfstijl van Fenn is er een met vaart, bijna alsof ze nog steeds achterna gezeten wordt. Ik hoop dan ook dat ze nu de rust gevonden heeft die ze zocht. Het uitwerken van gevoelens en emoties had van mij wel wat uitgebreider mogen zijn, dan had het verhaal meer diepgang gekregen. De angst is goed neergezet, zal ook zeker de boventoon gevoerd hebben maar ik zou graag meer in het koppie van Fenn mee hebben willen kijken.

Engelina Fenn heeft met Ontsnapt aan de dood een waargebeurd verhaal geschreven waarbij je de angst en onmacht voelt als je jezelf onbewust zo in de nesten werkt.
De afloop van het verhaal maakt dat je als lezer opgelucht bent maar maakt je ook nieuwsgierig naar de toekomst. Blijf je altijd oplettend en bang? Of vind je toch de rust waar je zo naar verlangd hebt?

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 4
Psychologie: 3
Spanning: 5
Plot: 4

Ontsnapt aan de dood krijgt van mij afgerond 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)