Titel: Opposition Opposition
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux #5
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: januari 2019
Aantal bladzijdes: 295 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms en aan haar man en Jack Russel Loki. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: jenniferlarmentrout.com.

Achterflap
Oppositionis het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Na Obsidian, Onyx, Opal en Origin is Opposition de absolute climax van deze young adult-crossover-serie. Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met ‘Opposition’, www.zomerenkeuning.nl.

Mijn mening
Net zoals in de overige delen, begint deel 5 Oppositon waar deel 4 Origin eindigde. De Luxen die tot dan toe buiten de aarde leefden, zijn teruggekomen in grote getalen en zoals het ernaar uitziet zijn ze minder aardig dan de Luxen die Katy kent. Zeker omdat Daemon, Dawson en Dee gelijk bij hun aankomst op aarde met ze zijn meegegaan. Gaat Katy Daemon terugzien en zo ja, is hij dan nog wel dezelfde Daemon? Vragen waar je antwoord op krijgt als je Opposition gaat lezen.

Het verbaasde me nog steeds dat ze de hele tijd buiten in de ruimte hadden doorgebracht, generatie na generatie sinds onze eigen planeet was vernietigd, verscholen in een of ander godvergeten universum dat blijkbaar minder comfortabel was dan de aarde.

Echt heel jammer dat dit het laatste deel is met Katy en Daemon. De laatste bladzijdes heb ik met spijt omgeslagen (geswiped in mijn geval). Jennifer Armentrout, je hebt weer een heerlijk boek geschreven! Alhoewel dit deel wat grimmiger is, heeft het toch de kenmerkende humor van de voorgaande delen.

Serieus? Moet je haar nu echt zoenen terwijl we achterna worden gezeten door pissige aliens?

Ik zal ze echt gaan missen, de alienwereld die als echt voelde. Daemon die in het begin zo stuurs overkwam, maar wel goddelijk knap, blijkt uiteindelijk alles over te hebben voor diegene waar hij van houdt. En Katy, de boekenblogster, met haar heerlijke humor, die ik zo goed begrijp. Uiteraard alle andere hoofdpersonen die regelmatig aan bod kwamen met al hun problemen, maar ik weet dat er van Luc een spinnoff al in het Engels is verschenen. Zomer & Keuning, die gaan jullie toch zeker wel vertalen?!

Spanning: 4,5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4,5

Afgerond 5 sterren voor Opposition.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)