Titel: Blond 15 Blond 15
Auteur: Heleen van der Kemp
Serie: Britt Franken #1
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: februari 2010
Aantal bladzijdes: 166
Recensie: Amanda

Auteur
Heleen van der Kemp werkt naast auteur als communicatieadviseur voor Randstad Nederland. Op haar zesde schreef ze haar eerste boek. In februari 2010 debuteerde ze met haar eerste thriller Blond 15. Het eerste deel in de serie over rechercheur Britt Franken.

Achterflap
Blond. Vijftien. Dood. Rechercheur Britt Franken is geschokt door de aanblik van het jonge, levenloze meisje in het Vondelpark. Het slachtoffer is op brute wijze vermoord. Gescalpeerd. Britt is vastbesloten de moordenaar te vinden, maar haar onderzoek wordt bemoeilijkt door de media, die er vanaf het begin bovenop zit. Toch komt de echte tegenstand uit een onverwachte hoek…

Mijn mening

Frits had iets gefluisterd en zijn ogen hadden even geflakkerd voor ze weer doofden als een kaars in de wind.

Blond 15 is het eerste deel met rechercheur Britt Franken in de hoofdrol. Britt is alleenstaand en heeft een puberende dochter, de vijftienjarige Bo. In het Vondelpark wordt het lijk van de eveneens vijftienjarige Sanne gevonden. De moord toont veel gelijkenissen met een moord van vijftien jaar eerder, waarvan de dader, Frits Hendriksen, net weer vrij is gekomen. Britt onderzoekt de zaak met haar partner Tom Janssen en komt uiteindelijk tot een gruwelijke ontdekking.

Britt en Bo worden voldoende uitgewerkt om je enigszins in te kunnen leven in hun onderlinge relatie en hun leven. Hopelijk komen ze nog meer tot leven in de volgende delen, want een goede start is het zeker. De overige personages blijven vrij eendimensionaal, hier had iets meer aandacht aan mogen worden besteed.

Haar bestemming lag bij hem. Zij was op de wereld voor hem. Hij was haar lot en hij ging haar de zijne maken. Tot in de eeuwigheid.

Blond 15 is met vlagen erg leuk en spannend, maar het kan de continue spanning nog niet helemaal vasthouden. De start is goed, het middenstuk kabbelt wat voort door de huiselijke perikelen bij Britt en Bo. Het einde is dan weer spannend en meeslepend.
Van der Kemp heeft een zeer prettige, eenvoudige en vlotte pen. In het boek worden de nodige chatgesprekken van de dader afgewisseld met de ontwikkelingen in het onderzoek. Deze afwisseling in schrijven is leuk verwerkt en past goed in het verhaal.

Blond 15 is een snelle misdaadroman met herkenbare personages, voldoende plottwists en de nodige spanning voor een paar uurtjes leesplezier. Hopelijk weet Van der Kemp in het tweede boek de spanning wat langer vast te houden.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

Hiermee komt Blond 15 afgerond op 3,5 ster.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)