Hart van smaragdTitel: Hart van Smaragd
Auteur: Miranda Peters
Serie: Gaia #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Danielle  

(blogtour Dutch Venture Publishing)  

Auteur
Miranda Peters schreef als dromerig meisje van tien al verhalen met titels als De Wondervogel, De Droomwolk en De geheimzinnige Boom. Jaren later besloot ze die droom daadwerkelijk na te jagen toen ze in aanraking kwam met het YA Fantasy-genre. In 2015 begon ze aan de GAIA Trilogie. Deel 1, Hart van Glas, verscheen in februari 2018, Hart van vuur (deel 2) verscheen in oktober van datzelfde jaar.  

Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen. Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn. Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras? Hart van smaragd is het laatste deel in de spannende GAIA-trilogie, die enthousiast is ontvangen door YA-lezers in Nederland en België.  

Met Hart van smaragd starten we in het laatste deel van de GAIAtrilogie. De proloog start met Xenia die je leert kennen in de epiloog van Hart van vuur. De voelsprieten worden weer geactiveerd en al snel zit je weer volledig in de wereld van Hester en haar vrienden, die nog steeds overrompeld zijn over de krachten van Hester, Siem en Mirella. Ze hebben een taak. Ze komen er snel genoeg achter hoe groot of gevaarlijk deze taak is zodra de dochter van dokter Nikolaou door de tegenstanders wordt ontvoerd.
Maar door wie worden deze tegenstanders aangestuurd? Zitten er verraders in hun vriendengroep? De spanning stijgt.  

‘Niemand is honderd procent goed,’ zei ik zachtjes. ‘Ik geloof dat iedereen iets duisters in zich draagt, maar het zijn de omstandigheden die bepalen of je dat deel gebruikt of niet.’

Miranda heeft van Hester en Siem sterke hoofdpersonages gemaakt die de hele trilogie in volle hevigheid dragen. Daarbij ligt de liefde voor elkaar op een lijn die je door alle drie de boeken voelt vibreren en waarvan je hoopt dat ze er allebei op blijven staan. Het is absoluut een ‘must’ om dit niet als standalone op te pakken maar vanaf deel 1 in het leven te stappen van deze schitterende personages. Het is maar zelden dat de verdeling over een trilogie op perfecte balans berust. Hiervoor een dikke pluim voor Miranda die hier absoluut in is geslaagd.   

Daar waar de oude en de nieuwe wereld elkaar ontmoeten.
Waar de levenden zich omringen met de geesten van weleer.
D
aar geeft de aarde haar geheimen prijs.

Ik wil Dutch Venture Publishing en Miranda Peters dan ook bedanken dat ik de hele trilogie heb mogen recenseren voor de blogtour.  

Met een dikke 5 sterren voor deze prachtige afsluiting van de GAIAtrilogie. 

Danielle 

Of via Libris.nl:

 

Leave a Reply

  • (not be published)