Titel: De Duistere School De Duistere School
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 265 (e-pub)
Recensie: Margot

Auteur 
Sandra J. Paul is een veelzijdig schrijfster die zowel novelles als thrillers schrijft. Ze debuteerde met haar twee thrillers: Moordspel & Azerty. Ook was ze genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands. Ze heeft ook Engelstalige boeken geschreven onder haar pseudoniem Joanne Carlton. Bron: www.hamleybooks.be

Achterflap
Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen. Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Mijn mening   

Op de dag na de Grote Storm staat er opeens een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. Een bouwwerk dat eruitziet als een griezelhuis uit een film, inclusief torens, trappen, schuine daken en hoge ramen.

Ik vind het een superspannend en meeslepend boek. Je krijgt echt het gevoel dat je ook op die school zit. De personages mogen van mij iets meer worden uitgelegd, want je komt zo in een keer het verhaal binnen. De hoofdstukken zijn een goede lengte en het leest zeer prettig. Er staan bij elk nieuw hoofdstuk een plaatje, vaak over de school. Maar die heb je eigenlijk niet nodig, want de duistere school wordt zo goed beschreven dat ik het in mijn gedachten voor mij zie.

Quinten weet dat hij alleen vanavond nog heeft om de waarheid over de Duistere School te ontdekken, morgen is het te laat.

Het boek begint bij de dag na de Grote Storm, opeens staat er midden in het maisveld een enorm gebouw die er een dag eerder nog niet stond. Quinten en zijn vrienden fietsen er zoals gewoonlijk langs tot ze het gebouw zien. Heel veel mensen uit Kraaidorp staan er, zelfs de burgemeester die helemaal over zijn toeren is. Quinten vindt het erg raar, maar zijn vrienden hebben alleen maar oog voor hun mobieltjes. Ze fietsen verder naar hun school waar het helemaal raar is, alle leraren zijn weg! De directrice snapt er niks van en stuurt de kinderen terug naar huis. Ze gaan weer naar het gekke gebouw en zien nu dat de politie binnen probeert te komen maar daar nog geen succes mee heeft. Dan gaat Quinten het proberen, en wonderbaarlijk vliegt de deur open! Wat zal er achter deze muren verschuilen?

Spanning: 4,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Eindscore: 4 sterren

Margot

Leave a Reply

  • (not be published)