Onze eerste zomer samen

Titel: Onze eerste zomer samen 
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Young adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: april 2021
Aantal bladzijdes: 224
Recensie: Miriam   

Over de auteur 
Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Zij schreef onder andere AzertyMoordspelKwijtMijn Waarheid, en de jeugdthrillers De duistere schoolHet verlaten huis en De vergeten tuinOnze eerste zomer samen is haar eerste psychologische Young Adult thriller.   

Het verhaal 
Op een stormachtige avond staat Mila toch in de aankomsthal van het vliegveld achter de balie van het autoverhuurbedrijf van haar vader, ondanks dat ze onder geen beding een auto mag verhuren aan wie dan ook. Eventuele klanten worden doorverwezen naar een hotel, voor hun eigen veiligheid. Dat beleid komt onder druk te staan zodra Daniel Vermeulen voor haar neus staat. Zijn vader ligt in het ziekenhuis en hij wil koste wat kost naar hem toe. Mila moet hem helaas nee verkopen en hij druipt uiteindelijk af. Als haar werkdag erop zit, ziet Mila dat Daniel nog steeds op het vliegveld is en dan herkent ze hem ook: ze hebben jaren geleden bij elkaar in de klas gezeten. Uiteindelijk besluit ze hem met haar eigen auto naar het ziekenhuis te brengen ondanks de nog steeds voortrazende storm. Mila verliest de macht over het stuur en ze belanden tegen een paal. Daniel is ernstig gewond en Mila roept de hulp in van een vriend, Dominic.  

Als Daniel weer bijkomt, komt hij erachter dat hij op het Domein is. Een groot landgoed waar Dominic de scepter zwaait. Daniel heeft direct het gevoel dat het er niet pluis is op het Domein en dat Dominic niet deugt…. Maar hoe komt hij hier weg en hoe krijgt hij Mila mee? Er gebeuren onverklaarbare dingen op het Domein en daar heeft Dominic alles mee te maken…maar is Daniel dan de enige die dat opvalt?   

De Nieuwe Orde Van Ascentie klinkt als een immense dreiging. Opstijgen naar een volgend niveau. De dood. Het kan haast niet anders. Maar waar pas ik dan in het plaatje?

De achterflap trok niet zozeer mijn aandacht (ik ben niet echt een liefhebber van verhalen over sektes), maar de titel met ondertitel deed dat wel. Onze eerste zomer samen…is de zomer dat je me doodde. Welk verhaal schuilt achter deze titel?  
Zoals altijd, is het boek zelf een plaatje. Een mooie cover en een mooi verzorgd binnenwerk. Zowel Mila als Daniel komen aan het woord in korte hoofdstukken, een aantal hoofdstukken worden verteld vanuit het oogpunt van Dominic. Mila is een leuke jonge meid die denkt haar draai te vinden bij de charismatische Dominic, maar ze krijgt niet de kans om zich op haar eigen tempo bij hem aan te sluiten. Daniel wil zijn vader nog voor een laatste maal zien in het ziekenhuis, maar het ongeluk gooit alles overhoop en dat is nog maar het begin. Hij probeert uit alle macht weerstand te bieden aan Dominic, maar gaat hem dat lukken?   

De titel doet wellicht een romantisch verhaal vermoeden, maar niets is minder waar. Onze eerste zomer samen is een verhaal over manipulatie en bedrog, overgoten met een paranormaal sausje. Dat is iets waar je wel van moet houden. Sandra Paul heeft een fijne pen en dit young adult-verhaal leest dan ook lekker weg. Ze weet Onze eerste zomer samen zo neer te zetten dat het niet bepaald een standaard we-vallen-allemaal-als-een-blok-voor-de-sekteleider-verhaal is, maar de geloofwaardigheid is wel op het randje. Het einde zet de lezer dan wel weer aan het denken….wat als?  

3,5 ster voor Onze eerste zomer samen

Waardering: 3.5 uit 5.

Miriam  

Leave a Reply

  • (not be published)