Zomer in de B&B

Titel: Zomer in de B&B
Auteur: Kaat De Kock
Serie: B&B reeks #2
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: mei 2022   
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Brenda

Cover
Een groene cover met een huis en wat puntige bergen op de achtergrond. Exact dezelfde cover als het boek Winter in de B&B, maar dan in het groen.

Auteur
Kaat De Kock debuteerde in 2016 met Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury Debuutprijs. Daarna schreef ze nog tal van youngadultboeken, een kinderboekenreeks en feelgoodromans. Ze woont met man, dochter en kat in Antwerpen.

Achterflap/samenvatting
Hanne is samen met haar moeder een B&B begonnen in de Ardennen en de zaken gaan goed. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk van een baby, en ook haar nieuwe vriend blijkt perfect te zijn. Het leven kan niet beter, toch? Maar is die vriend misschien niet een beetje té perfect?
En waarom verdwijnt haar mama telkens voor het ontbijt? En overleeft de relatie van haar beste vrienden de bemoeienissen van zijn ouders wel?
Zomer in de B&B is deel 2 in de B&B-reeks, waarin Hanne en haar vrienden verder de Ardennen en jullie harten veroveren.

Mijn mening
Na Winter in de B&B gelezen te hebben kon ik Zomer in de B&B zeker niet voorbij laten gaan. En dit keer heb ik er weer zeer van genoten.

Je gaat gewoon weer verder met lezen over het leven van Hanne. Het eerste boek zit nog zo goed in mijn geheugen dat ik zo in het verhaal zit. Hanne neemt mij direct mee op sleeptouw met wat ze meemaakt.

Het boek zou gelezen kunnen worden zonder dat je het eerste deel gelezen hebt, maar ik zou het zeker niet aanraden. Je mist dan de voorgeschiedenis van de B&B en ook de personages zijn in het eerste boek goed neergezet zodat je geen verdere uitleg van de personages hoeft te hebben.

Het las weer zo ontzettend vlot en voor je het weet ben je bij de laatste bladzijde. Ik heb hierdoor ook een minpuntje: het boek was te snel uit. Het wordt ook zeer beeldend beschreven zodat je jezelf daar wel in het dorp ziet lopen.

Kaat De Kock heeft absoluut weer een fijne feelgood geschreven waarin je wordt meegenomen naar een prachtige wereld. Ben benieuwd of er een vervolg in zit. Ik zie het in ieder geval wel zitten en de titel zou ik al weten voor het derde deel…

Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Zomer in de B& B krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)