Hamley in het pretpark

Titel: Hamley in het pretpark
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #4
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Illustrator: Ann-Sophie D’Hollander
Publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 110
Recensie: Amanda

Cover
De covers van Hamley zijn steeds allemaal even schattig, kleurrijk en aantrekkelijk. Dat heerlijke zwarte katje op de cover kun je toch gewoon niet negeren?!

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Achterflap
Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen begrijpt, hoort op een dag Viola praten over een uitstapje met haar ouders. Ook Kasper en Kamiel, de honden, mogen mee. Ze gaan naar een pretpark. Hamley besluit dat ook zij het recht heeft om mee te gaan en reist stiekem in de auto van haar baasjes mee. Eenmaal in het pretpark, gaat Hamley alleen op stap. Ze geniet met volle teugen, tot ze plots haar baasjes niet meer terug kan vinden.

Mijn mening

… een belofte is een belofte.

Hamley is en blijft zo’n schattig katje. Leuk om weer op avontuur te gaan met dit lieve en ondeugende zwarte beestje. We komen steeds meer te weten over de mensenwereld, gezien vanuit een kat. Wat een rare wezens zijn mensen eigenlijk (al ben ik het daar vaak wel mee eens ?). Dit keer is er kermis in het dorp, dus Hamley moet hier zeker even een kijkje gaan nemen, samen met B-boy. Als haar baasjes een paar dagen later naar het pretpark gaan, kan zij niet achterblijven natuurlijk. Ondanks waarschuwingen van B-boy en Mama kat. Daar gaat het uiteindelijk natuurlijk fout. Het pretpark is een stuk groter dan de kermis en veel drukker! B-boy is haar gevolgd, maar uiteindelijk zijn ze samen de weg kwijt.

Wat een spannende avonturen beleefd die kleine Hamley, steeds iets nieuws, spannender, groters. Het kan niet gek genoeg zijn. Het verhaal leest weer heerlijk vlot, grote letters, ruime bladspiegel en korte hoofdstukken. Goed te lezen voor de jonge/beginnende lezers (en de ouders uiteraard!). De nodige illustraties brengen het verhaal tot leven. Prettig in dit deel vond ik dat de introductie van Hamley een stuk minder uitgebreid lijkt dan in de voorgaande delen. Fijn, want het is al niet zo’n dik boek, dan blijft er helemaal zo weinig avonturenruimte over!

Ik ben alvast weer benieuwd naar het volgende avontuur van Hamley!

Hamley in het pretpark krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)