Het vervloekte dorp

Titel: Het vervloekte dorp
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Kraaidorp #5
Genre: Jeugdboek
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Mei 2021
Aantal bladzijdes: 232
Recensie: Lilian

Cover
De gehele serie is voorzien van prachtige hardcovers met mysterieuze afbeeldingen. Ook deze keer pronkt Kraaidorp op de cover en dan wel het Kraaidorp uit 1621. Ook de binnenkant is voorzien van prachtige illustraties. Het is een prachtige serie, die zeker mag pronken in de boekenkast!

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Daarnaast is zij ook de auteur van een kinderboekenreeks en neemt ze af en toe een uitstap naar het Young Adult en het feelgood genre.

Achterflap/samenvatting
Kraaidorp, het jaar 1621. Een rustig gelegen dorp in de velden, in de schaduw van een grote heuvel. Met hutten en enkele stenen huizen, met een aantal inwoners die hard werken om hun heer en meester tevreden te houden. Maar dat zou helemaal niet zo mogen zijn. Een vloek heeft Kraaidorp van het jaar 2021 vierhonderd jaar terug in de tijd gestuurd, en de inwoners zijn gedoemd om hier voor altijd te blijven. Terugkeren naar hun eigen tijd zal niet lukken. Deze vreselijke vloek kan immers niet verbroken worden. Of wel?

Mijn mening
Met Het vervloekte dorp gaan we samen met Quinten 400 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1621. Het dorp, met al zijn bewoners, is vervloekt. De bewoners hebben geen herinneringen meer aan het heden en hun leven en werk staat geheel in dienst van de meester om hem tevreden te stellen. Alleen Quinten weet nog hoe het was en hoe het eigenlijk moet zijn. Gaat het Quinten lukken om de vloek te verbreken en om samen met alle dorpelingen weer terug te keren naar 2021, of zitten ze vast in het verleden?

De oplossing, in de vorm van magische formules, staat beschreven in een perkamenten rol, die door aanwijzingen van een vriend wordt gevonden. Om alles tot een goed einde te brengen zal Quinten moeten vertrouwen op mensen die hij liever uit de weg gaat. Heeft hij de moed en het zelfvertrouwen om dit alles voor elkaar te krijgen? Kan hij de magie in zichzelf oproepen voor deze zware taak?

Ik weet zeker dat de jeugdige lezer en lezers met een jeugdige blik gaan genieten van dit boek. Heb je de andere boeken uit de serie nog niet gelezen, geen probleem. De boeken uit de gehele serie zijn los van elkaar te lezen. Maar… dan doe je jezelf tekort. Het is echt de moeite waard om deze serie in zijn geheel en op volgorde te lezen.

Mede door de fijne schrijfstijl van Sandra J. Paul, leest dit boek weer heerlijk weg. Om eerlijk te zijn, kan ik niet geloven dat dit het laatste deel uit de serie is. Het einde laat toch nog wel een opening voor een vervolg. Ik zeg.. laat maar komen!

Het vervloekte dorp krijgt van mij 4 sterren.

Lilian

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)