Het kind in mij wil mindful moorden

Titel: Het kind in mij wil mindful moorden
Auteur: Karsten Dusse
Serie: Björn Diemel #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaling: Olga Groenewoud
Publicatiedatum: februari 2022
Aantal bladzijdes: 320 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een persoon wandelend in de schemer met een weerspiegeling van de persoon en een boom in het water. De cover spreekt mij niet echt aan. Het past wel als opvolger van het vorige boek Mindful moorden. Ook weer met de weerspiegeling in het water.

Auteur
Karsten Dusse is een advocaat die sinds een aantal jaar ook voor tv schrijft. Hij won de Duitse Televisie Award, de Duitse Comedy Award en werd genomineerd voor de prestigieuze Grimme Award. Hij heeft drie non-fictie titels op zijn naam staan. Mindful moorden was zijn crimefictiedebuut. Het werd direct een bestseller in Duitsland met meer dan 800.000 verkochte exemplaren. De filmrechten werden verkocht aan Constantin Film, Duitslands grootste onafhankelijke filmproductiebedrijf.

Achterflap/samenvatting

Ik had nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn om een mens maandenlang in een enigszins aangepaste kelder gevangen te houden. Eenvoudig voor iedereen behalve uiteraard voor degene in de kelder.

Sinds voormalig misdaadadvocaat Björn Diemel de principes van mindfulness leerde kennen, heeft dit zijn leven compleet veranderd. Hij is gestopt met zijn stressvolle baan en is zijn eigen bedrijf begonnen. Hij brengt nu eindelijk meer tijd door met zijn dochter en maakt liefdevoller ruzie met zijn vrouw. O ja, en hij runt ook nog – op een ontspannen manier – twee maffiaclans, want hij heeft de baas van de ene vermoord en de andere baas opgesloten in de kelder van een kleuterschool. Waarom kan Björn hier niet gewoon van genieten? Is hij het doden gewoon zat? Zijn therapeut Joschka Breitner zet hem uiteindelijk op het goede spoor: het is aan Björns innerlijke kind om hier weer uit te komen!

Mijn mening

De angst voor verlies houdt automatisch op als je daadwerkelijk niets meer te verliezen hebt.

De proloog is letterlijk het vervolg van het boek Mindful moorden. Ik denk dat je het verhaal wel los zou kunnen lezen, maar als je het eerste deel niet gelezen hebt mis je toch wel een soort van basis. Wie is Dragan en wie is Boris? En daarnaast de situatie met zijn vrouw Katharina. Ik vond echt dat ik het vervolg aan het lezen was.

Helaas miste ik de spanning. Waar het vorige deel veelal over een moord ging of juist doen alsof er geen moord was gepleegd en daarin hopen dat de dader niet gepakt ging worden, kabbelde het verhaal nu een beetje voort in en rond de kinderopvang. Er was nu wel een nieuw verhaallijn bijgekomen wat wel fijn was om te lezen en ik wel benieuwd was geworden hoe het af zou gaan lopen.

De schrijfstijl was makkelijk te volgen en de hoofdstukken zijn niet lang waardoor je snel nog even een hoofdstukje kon lezen. Karsten Dusse kon mij niet in zijn verhaal met zijn advocaat Björn Diemel trekken en het bleef hierdoor voor mij oppervlakkig lezen.

Karsten Dusse heeft voor mijn gevoel zijn debuut Mindful moorden niet overtroffen. 

Spanning: 2
Plot: 3
Leesplezier: 2,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 2,5
Psychologie: 3,5

Het kind in mij wil mindful moorden krijgt van mij een krappe 3 sterren.

Brenda

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)