Glittersneeuw

Titel: Glittersneeuw
Auteur: Jet Nijland
Serie: Pillion #2
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: december 2023
Aantal bladzijdes: 87
Recensie: Brenda

Auteur
Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar de Randstad. Met haar man Jochem en kat Gijs woont ze in een dorp vlakbij Leiden. In haar vrije tijd leest en reist ze graag.

Achterflap/samenvatting
Eva keert terug op het schiereiland Pilion in Griekenland. Dit keer is ze van plan om er de kerst door te brengen met Andreas, de razendknappe Griek waar ze afgelopen zomer verliefd op werd. Maar bij aankomst is Andreas er niet en op het moment dat ze hem onder ogen komt, lijkt hij iets voor haar verborgen te houden. Tot overmaat van ramp staat ze op de dag van aankomst ook nog eens oog in oog met zijn ex: de oogverblindend mooie Cassandra. Eva wordt dankzij haar ineens deelgenoot van een zoektocht naar de ezel die verdwenen is uit de plaatselijke kerststal. Langzamerhand raakt ze verstrikt in een avontuur dat raakvlakken lijkt te hebben met de mythe over de ezel van het omgekeerde lot.

Wat is het lot van Eva en haar vrienden, die ze in dit vervolg op Zomerzoet leert kennen?

Mijn mening
Een deel 2 van een serie. Dan hoop ik altijd dat ik niet te veel voorgeschiedenis mis, maar wat verraste mij de eerste bladzijde: het gaf een korte weergave van wat er gebeurde in deel 1, Zomerzoet. Eigenlijk zou ik dit wel eens vaker willen zien in een serie. Want ook al zou je het vorige deel wel hebben gelezen, soms is een reminder over hoe en wat ook weleens fijn. Een echt oh ja momentje wordt dat dan.

Kan iemand een grotere kluns zijn dan Eva? Ik denk dat dat niet mogelijk is. Het begint al bij het begin als Eva en oma aankomen op het vliegveld. Ik heb gewoon moeten lachen om haar acties. Af en toe vind ik het wel wat ongeloofwaardig, maar leuk om te lezen.

Als ze opgehaald wordt door haar Andreas begint het verhaal wel echt. Andreas doet zeker wat geheimzinnig en als ze niet naar zijn huis gaan, maar ergens, anders blijft ze geregeld met twijfels zitten. Zou het aan zijn ex Cassandra liggen?

Ze probeert zich te focussen op Andreas totdat ze op zoek gaan naar de verdwenen ezel uit de Kerststal, want dan komt ze wel steeds meer in het gezelschap van Cassandra.

Jet Nijland schrijft heerlijk vlot, een fijne schrijfstijl waardoor je snel door het verhaal heen vliegt. Ze neemt je mee in de wereld van de jongeren. Wat ik ook wel mooi vind, is dat ze de onzekerheden die de personages meemaken goed weet te benoemen. Zoals bijvoorbeeld Cassandra met haar social media als influencer. De druk die ze voelen.

Glittersneeuw is een heerlijk verhaal om tussendoor te lezen. Een feelgood met een tikkeltje spanning erbij.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 4

Glittersneeuw krijgt van mij 4 sterren

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)