TDe Huizenruilitel: De Huizenruil
Auteur: Rebecca Fleet
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Anne Jongeling, Carla Hazewindus
Publicatiedatum: 12 maart 2019
Aantal bladzijdes: 253
Recensie: Danielle  

Rebecca Fleet is opgeleid in Oxford. Zij woont in Londen. De House Swap (De Huizenruil) was haar Amerikaanse debuut; The Second Wifeis haar tweede huiselijke thriller, die hopelijk snel vertaald gaat worden.  

Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen – van hun stadsappartement naar een groot herenhuis in een groene, chique Londense buitenwijk – hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.  

Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden toont de buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: aanwijzingen dat iemand haar goed kent. De bloemen in de badkamer, haar lievelingsmuziek. Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet, en misschien zelfs de geheimen kent die ze zo wanhopig probeert te vergeten. 

Caroline en Francis komen aan in hun ‘nieuwe’ huis dat ze voor een week gaan bewonen om hun relatie weer een nieuwe boost te kunnen geven. Ondertussen treedt ook in hun eigen huis de bewoner binnen waarmee ze de huizenruil zijn aangegaan.  

Al snel hangt er een naar sfeertje in het huis waar Caroline en Francis zich nu begeven. Caroline merkt dat zowel de buurvrouw als ook de oorspronkelijke bewoner van het huis, dingen over haar weten die in een vroeger verleden hebben plaatsgevonden.  

[Ze heeft de last weer doorgegeven. Volgens mij draait ons leven om het feit dat we onze pijn heen en weer schuiven naar elkaar, net zo lang tot alle venijn eruit is verdwenen.]  

Hoe goed Francis ook probeert om de week die ze nu samen hebben tot een succes te laten verlopen, het heeft allemaal weinig effect. Caroline raakt steeds meer verstrikt in haar verborgen verleden en de grote vraag is dan ook: met wie hebben ze nu daadwerkelijk de huizenruil gedaan?  

Dit debuut van Rebecca Fleet is een goeie start van haar. Ze heeft een prettige schrijfstijl en de verhaallijn loopt vloeiend door. Ondanks dat ik al snel in de gaten had hoe het er op het einde uit zou komen te zien, heeft ze er toch nog een extra plottwist aan toegevoegd wat het verhaal compleet maakt.  

De huizenruil is een heerlijke thriller die zeker op je lijstje gezet moet worden en laat de vertaling van haar tweede boek The second wife maar snel komen.  

Leesplezier: 5 
Originaliteit: 4
Plot: 4
Psychologie: 3,5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 3,5  

Ik geef De Huizenruil 4 sterren. 

Danielle 

 

Leave a Reply

  • (not be published)