Het appartement

Titel: Het appartement
Auteur: Lucy Foley
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Ans van der Graaff
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Brenda

Cover
Een rode cover met 8 mooie authentieke hoge ramen. Het is wel direct te leiden naar de titel: “Het appartement”. Als je de flap openslaat zie je aan de binnenkant nog meer ramen. Ik vind dat zeker leuk bedacht.

Auteur
Lucy Foley woont in Londen en is naast schrijver ook redacteur bij een uitgeverij. Haar thrillers De jachtpartij en De gastenlijst waren beide nummer 1-bestsellers en werden bejubeld door recensenten en lezers. Het appartement is haar derde thriller.

Achterflap
Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn niet bepaald een vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

Als Ben verdwijnt uit zijn appartement in Parijs, zijn er vijf verdachten:

De stapper
De ideale schoonzoon
De alcoholist
De hysterica
De conciërge
Maar wie is hier…
Het slachtoffer?
Ze zijn allemaal buren,
Ze zijn allemaal verdacht.
Wie vertrouw jij?

Mijn mening
Van Lucy Foley had ik De gastenlijst gelezen en dat was mij zeker goed bevallen. Een echte whodunit. Na het lezen van de achterflap verwachtte ik weer zo’n verhaal te gaan lezen. Waar is Ben en wie zit erachter?

We beginnen met een proloog die er zeker voor zorgde dat ik meer wilde lezen. Ben is in zijn appartement en er komt iemand bij hem binnen. Je voelt een bepaalde spanning in dit kleine stukje tekst. Goed neergezet en de nieuwsgierigheid is bij mij gewekt.

Vervolgens gaan we over naar Jess die bij haar broer aan de deur staat en hij is niet thuis.

Jess gaat op onderzoek uit waar haar broer is en eigenlijk is dat ook het gehele verhaal. Ik miste echt spanning in het verhaal. Af en toe kwam er wel iets naar boven drijven, maar als er iets van spanning kwam, was het ook snel weer verdwenen.

Het verhaal ging voor mijn gevoel ook veel heen en weer vanuit de personages, hele korte stukken waardoor ik niet echt in een vloeiende beweging mee kon in het verhaal. Het haperde voor mij.

Je gaat tijdens het lezen wel weer nadenken welke buur iets zou weten over de verdwijning van Ben. Ieder persoon zou het kunnen zijn of zouden ze er allemaal achter zitten? Dit heeft Lucy Foley het absoluut goed weten neer te zetten, ik kwam er echt niet achter. Pas op het eind kwamen de puzzelstukjes bij elkaar.

Het appartement krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)