Titel: TegenstroomTegenstroom
Auteur: Jackie van Laren
Serie: Eilandliefde #4
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal bladzijdes: 313
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek. Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden. Met de Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster.
Jackie van Laren is het pseudoniem van Jacqueline Remmers.

Achterflap:
Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Mijn mening:
Tegenstroom is het vierde en tevens laatste deel in de Eilandenserie, door Jackie van Laren geschreven met veel emotie en de liefde als belangrijk uitgangspunt. Inmiddels voel je je zelf lid van de vriendenclub en ken je alle personen met hun zwakke en vooral hun sterke punten.

Eindelijk lukt het Martin om zich ook over te geven aan gevoel en zijn verstand los te laten. Ondanks dat het verhaal van Martin iets wat geromantiseerd is, is het wel een heel realistisch verhaal. Hij zit vast in een relatie die maar niet beter lijkt te worden maar waar hij op een of anderen manier ook niet uit wil stappen. De twijfels overheersen en er moet echt iets gebeuren om hem wakker te schudden, dit is in Tegenstroom zeker gelukt. De eilandliefde-serie komt tot een mooi einde waarbij de vriendenclub gezamenlijk de liefde viert.

Jackie van Laren is een schrijfster die iedere feelgood fan op zijn lijstje moet hebben staan. Ze schrijft haar verhalen op een manier dat je de emoties binnen voelt komen, het is genieten met een grote G. De passie druipt met momenten van de bladzijden af, afgewisseld met aandacht voor de persoonlijke sores van de hoofdrolspelers die uitgediept wordt.

Tegenstroom krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)