Maxton Hall College

Titel: Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten
Serie: Maxton Hall College #1
Genre: Roman, New Adult, Dark Academia
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Joyce Sengers-Bekkers
Publicatiedatum: november 2022
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Cover
Wat een supermooie uitgave is dit boek! Prachtige hardcover met mooie opdruk op het boekblok. Alleen daarom al een eyecatcher voor in de boekenkast.

Auteur
Mona Kasten werd geboren in 1992 en studeerde bibliotheek- en informatiebeheer voor ze zich toelegde op schrijven. Ze woont met haar familie, katten en eindeloze hoeveelheid boeken in Hamburg, houdt van cafeïne in elke vorm, lange boswandelingen en dagen dat ze ongestoord kan schrijven.

Achterflap
Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ze brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, tussen de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet, bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Mijn mening

Mijn leven is onderverdeeld in kleuren:
Groen – Belangrijk!
Turquoise – School
Roze – Activiteitencommissie van Maxton Hall
Paars – Familie
Oranje – Voeding en sport

In dit eerste deel van Maxton Hall College maken we kennis met de zeer geordende Ruby. Ze zit op Maxton Hall College met een beurs. Maxton Hall is een school voor jongeren uit welgestelde families en doordat Ruby er met een beurs zit, hoort ze eigenlijk nergens bij. Door iets wat ze per ongeluk gezien heeft, komt ze in het vizier van James Beaufort, de rijkste, bekendste en arrogantste jongen op school. Zijn ouders zijn de grootste sponsors van de school en hij wordt daardoor nooit gestraft voor zijn gedrag. Behalve wanneer hij het jaarlijkse feest op de school verstiert met een actie die niet wordt gewaardeerd door de directeur. Hij wordt hiervoor op het matje geroepen en mag een trimester lang niet meedoen met het lacrosse team waarvan hij aanvoerder is. Daarnaast moet hij tijdens dit trimester deelnemen aan de activiteitencommissie. Hier komt hij (nogmaals) in aanraking met Ruby.

Ik kan me echt niet veroorloven om met jou gezien te worden.

We beleven het verhaal vanuit het perspectief van Ruby en dat van James. Hierdoor leer je beiden stukje bij beetje kennen. Hun persoonlijkheid, hun gevoelens en de beweegredenen voor bepaalde keuzes die ze maken en de dingen die ze zeggen/doen. Het leuke hiervan is dat je hun innerlijke strijd kunt volgen, zonder dat zij op de hoogte zijn van wat de ander denkt en voelt. Langzaam lijkt de afkeer voor elkaar om te slaan naar iets anders. Maar het enige wat Ruby eigenlijk wil is naar Oxford om te studeren. We komen nog niet heel veel te weten over Ruby en James, vooral James blijft nog vrij oppervlakkig en onvoorspelbaar. Ik ga ervan uit dat we in het volgende deel meer over hem te weten zullen komen. Dat zijn personage verder verdiept wordt. Ook over Ruby zou ik in het volgende deel graag meer te weten willen komen.

Soms is eerlijkheid ongepast.

Kasten heeft een heerlijke schrijfstijl. Lekker vlot, geen moeilijk taalgebruik, ze zorgt ervoor dat je je kunt inleven in het verhaal en de personages. Het boek begint voornamelijk als een Young Adult en transformeert richting het einde langzaam naar New Adult, al blijft het vrij soft. Ik verwacht eigenlijk dat dit in de volgende delen ook meer tot zijn recht zal komen. Want gezien de leeftijden (17/18) hoort het toch eerder richting New Adult te gaan. De plottwist aan het eind zorgt ervoor dat ik heel benieuwd ben hoe het nu verder gaat. Ik heb mij prima vermaakt met dit boek en hoop snel meer te weten te komen over Ruby en James.

Maxton Hall College krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)