Laatste belofte

Titel: Laatste belofte
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone #9
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: TextCase
Publicatiedatum: april 2024
Aantal bladzijdes: 384            
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-thrillers meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en verschijnen ze in 26 talen. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar ook haar boeken zich afspelen.

Achterflap:
Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt rechercheur Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: het is dokter Cordell, de man die ook betrokken was bij een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is. Ook wordt een verpleegkundige dood aangetroffen in een slechte wijk. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall-ziekenhuis. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.

Mijn mening:
Ik heb het inmiddels negende deel in de Kim Stone-serie, Laatste belofte, net zoals voorgaande delen met heel veel plezier gelezen. Als thema heeft Marsons wederom een ethisch dilemma gekozen, alle lof hoe ze dit om weet te zetten in een spannende thriller waarbij je de ontknoping niet aan ziet komen.

Wat me helpt, is de woede. Die withete furie die in iedere porie van mijn huid lijkt te branden en ieder atoom van mijn wezen heeft doordrongen. Ik vind troost in de pijn en wetenschap dat alle verantwoordelijken zullen sterven.

Ondertussen vecht het team van Kim Stone met het verlies van een collega, ze gaan allemaal op hun eigen manier met dit enorme verlies om en proberen de draad in het leven weer op te pakken, de heftigheid is voelbaar. De aandacht voor een stukje rouw en verlies van een dierbare is herkenbaar en met emotie neergezet. Marsons schrijft haar thrillers met een psychologische diepgang, ik houd ervan, en ondanks dat we al aan het negende deel toe zijn, verveelt het me nog geen moment. Sterker nog, de band met de hoofdpersonages wordt steeds sterker, zodra er een nieuw deel verschijnt pak je direct de draad weer op.

Marsons heeft een fijne schrijfstijl waarmee zij emoties op een invoelbare manier weet over te brengen. Een deel van de verhaallijn had ik al vrij snel in de gaten, dat brengt een stukje ervaring vanuit het werkveld met zich mee. De aanwijzingen hieromtrent vielen bij mij snel op zijn plaats, toch bracht dat het leesplezier geen moment in gevaar. Wat me wel stoorde, was de hoeveelheid schrijffouten en meerdere gevallen van verkeerde zinsopbouw, de vertaling kan nog wel een update gebruiken want dit is slordig en niet nodig.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 5

Laatste belofte krijgt hiermee welverdiend 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)