Titel: Hamley gaat op reis 
Auteur: Sandra J. Paul 
Serie: Hamley #10 
Genre: Kind 
Uitgeverij: Hamley Books 
Publicatiedatum: mei 2024 
Aantal bladzijdes: 112 
Recensie: Amanda 

Cover 
Wat een heerlijk vrolijke en kleurrijke cover! Als ik Hamley zo zie in de koffer op het strand onder een parasol dan krijg ik zelf ook gelijk zin om op vakantie te gaan! 

Auteur 
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’. Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers & More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking. 

Achterflap 
Een nieuw avontuur van Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Het is zomer en dat betekent dat Viola, Betty en Henry op vakantie gaan met de honden. Ze zullen naar Hawaii vliegen, een paradijselijk eiland. Hamley ontdekt dat katten nooit mee op reis mogen gaan. Natuurlijk vindt ze dat niet eerlijk en wil ze meteen beginnen protesteren. Maar dan stellen Viola en Betty zelf voor om haar mee te nemen, want Hamley is geen gewone kat, toch? Zo begint het avontuur van Hamley in Hawaii. Ze maakt kennis met zon, zee en strand en raakt bevriend met bijzondere, exotische dieren.  

Je hebt Viola’s vriendinnetjes toch wel eens gezien? Zij hebben toch ook verschillende kleuren, net als wij katten? Dat is niet anders dan bij ons hoor. Er zijn veel mensen, net als er veel katten zijn. Iedereen is anders.

Mijn mening 

We zijn inmiddels alweer aanbeland bij het tiende avontuur van het kleine zwarte katje Hamley. Hamley is geen gewoon katje, ze kan de mensen verstaan! Dit kunnen alleen zwarte katjes met groene ogen en op bijzondere dagen kunnen er zelfs nog meer magische dingen gebeuren. Maar deze keer gaan de baasjes van Hamley op vakantie. Met het vliegtuig. Dat wil Hamley natuurlijk ook wel graag een keer proberen! En ze heeft geluk.  

Eenmaal op vakantie ontmoet Hamley heel veel bijzondere dieren en leert heel veel over de dieren zelf en over het eiland. Ze heeft een heerlijke tijd, maar is ook weer blij naar huis te gaan. Weer een leuk avontuur met de kleine Hamley in de hoofdrol. Leuk dat ook dit boek weer tot stand gekomen is in samenwerking met een schoolklas! 

3,5 ster voor Hamley gaat op reis

Waardering: 3.5 uit 5.

Amanda 

  
Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank! 

Leave a Reply

  • (not be published)