De kleuren van licht

Titel: De kleuren van licht
Auteur: V.E. Schwab
Serie: Schemering #3
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Inge Pieters
Publicatiedatum: oktober 2023 (heruitgave Limited Edition)
Aantal bladzijdes: 656
Recensie: Amanda

Cover
Net als de voorgaande twee delen is dit ook weer een limited edition waar je verliefd op wordt. Ook nu weer een prachtige kleursamenstelling, zwart met rood en een beetje goud en wit. De binnenzijde van de dustjacket heeft een mooie gekleurde artprint waar de koning, koningin en prins Rhy op staan afgebeeld. En dan het boekblok, prachtig! Bedrukt met nog een stuk van de stad, wat goed aansluit bij de andere delen. Kortom, een musthave voor in de boekenkast!

Auteur
V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse nummer 1 New York Times-bestsellerauteur. Het eerste deel van de Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar en de filmrechten werden al snel verkocht. Schwabs werk wordt in meer dan 24 talen vertaald en Het onzichtbare leven van Addie LaRue stond wereldwijd weken achter elkaar in de bestsellerlijsten. Schwab woont afwisselend in Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Achterflap
De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Mijn mening

Tieren draaide zijn baard om zijn vinger. ‘Liefde en verlies,’ zei hij, ‘zijn als een schip en de zee. Ze gaan samen op. Hoe meer we liefhebben, hoe meer we te verliezen hebben, maar de enige manier om verlies te vermijden is liefde vermijden. En wat zou dat een treurige wereld zijn.’

Na het schokkende einde van het tweede deel met een cliffhanger waar je U tegen zegt, was ik zo benieuwd naar het derde deel. Ik moest weten hoe het verder ging! Hoe is het met Kell? En met Rhy? Wat heeft Holland nu weer gedaan? Is Lila sterk genoeg om te hulp te schieten? Zoveel vragen waar ik zo graag een antwoord op wilde! En gelukkig gaat deel drie gelijk verder waar deel twee geëindigd is. Hierdoor beland je direct in een hoop actie, spanning en drama. Lila sleurt je mee in de zoektocht naar Kell en Alucard maken we mee op een ontzettend verdrietig en spannend moment. Door deze opening word je meteen het verhaal ingezogen, het pakt je bij je lurven en sleurt je mee in een achtbaan van spanning, emoties, actie, gevechten en magie. Eenmaal even onderweg daalt de rust weer een klein beetje neer, maar niet voor lang. Waar de vorige twee delen soms wat traag waren, blijft dit deel constant vaart houden.

‘Littekens zijn niets om je voor te schamen.’ … ‘Alleen als je dat zelf toelaat.’ … ‘Als je ze niet draagt, zullen ze jou dragen.’

Het verhaal is in meerdere delen opgedeeld en deze delen zijn onderling ook weer in hoofdstukken verdeeld. Deze hoofdstukken wisselen constant van perspectief, zo lees je onder andere vanuit het oogpunt van Kell, Lila, Rhy, Alucard maar bijvoorbeeld ook vanuit Holland en de Schaduwman. Al deze perspectieven zorgen ervoor dat je je aandacht erbij moet houden, maar geven het verhaal juist ook veel diepgang en verschillende inzichten.

Goden hebben geen lichaam nodig, maar koningen wel.

Schwab heeft een fijne schrijfstijl, in dit boek ook lekker vlot, mooie verhaallijnen gecreëerd met hele leuke en bijzondere personages. Dit derde deel draait heel erg veel om vertrouwen, vriendschap en verlies. Maar ook om in je kracht staan, een vleugje liefde en voor jezelf en je vrienden opkomen. Dit alles samengebracht in een spannend, bloederig en magisch verhaal vol actie. Eigenlijk was dit het laatste deel van een trilogie, maar ik was zeer verheugd dat er nog een vierde deel uitkomt begin 2024!

De kleuren van licht krijgt van mij 4,5 ster.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)