Titel: AffaireAffaire
Auteur: Olivia Lewis
Serie: King #2
Genre: Roman
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 340
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Olivia Lewis
is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. King II – Affaire, is het tweede deel van een vierdelige serie, in 2017 verscheen King I – Spelen met vuur.

Achterflap:
Luci en Josh kunnen elkaar niet met rust laten, ze gaan door met hun affaire en nemen steeds meer risico’s. Josh ontdekt dat Benjamin een behoorlijk geheim met zich meedraagt en besluit dit tegen hem te gebruiken. Langzaam maar zeker beginnen de verhoudingen te veranderen. Benjamin doet een boekje open over Luci en lijkt steeds verder bij haar weg te drijven, ze hebben allebei geen vat meer op hun huwelijk en de sfeer tussen hen is ver beneden nul. De relatie tussen Luci en Josh wordt ondertussen steeds serieuzer, waar Josh veel moeite mee heeft. Zijn enorme onzekerheid staat hem in de weg en hij twijfelt aan alles. Wanneer Benjamin toegeeft flink in de problemen te zitten, beseft Josh dat hun levens behoorlijk zullen gaan veranderen. Luci verklaart hem haar liefde, maar kan hij dit accepteren?
De bom barst uiteindelijk na een feestje bij de familie King thuis, er komt een schokkende waarheid boven tafel. Josh neemt hierna een wel heel rigoureuze beslissing.

Mijn mening:
Affaire
is het directe vervolg op Spelen met vuur, deel II in een serie waarvan er uiteindelijk IV zullen verschijnen. Het is geen optie deel I niet te lezen voor je aan Affaire begint, dan mis je teveel achtergrond over de familie King.

In Affaire leren we vooral Josh veel beter kennen, er wordt duidelijk hoe hij is gevormd tot wie hij nu is. Hij is niet in staat tot liefhebben, hoe graag hij dat ook wil, en dat heeft een schrijnende oorzaak waar hij zelf aan zal moeten werken. Olivia Lewis heeft het personage Josh zo neergezet dat je hem nu heel anders gaat zien, je voelt de eenzaamheid, het verdriet en alles wat hem is overkomen raakt je. Ik voel ook boosheid, hoe kun je dit in godsnaam doen? Sommige mensen hebben totaal geen inlevingsvermogen, ze zijn niet in staat te vergeven en hebben totaal geen idee wat ze hier een ander mee aandoen.

Luci en Benjamins huwelijk raakt in zwaar weer en een redding lijkt er niet meer in te zitten. Sterker nog, ze krijgen steeds meer begrip voor elkaars tekortkomingen, er lijkt enige tolerantie en acceptatie te ontstaan, maar of dit blijvend is blijft nog in het ongewisse.
In Affaire zijn de erotische scenes niet voor de poes en wisselen elkaar in snel tempo af, dat had wat mij betreft wel iets minder gemogen. En dan bedoel ik niet de uitwerking van de scenes op zich, die zijn wel passend in het verhaal, maar de hoeveelheid neemt in mijn ogen iets te extreme vormen aan.

Buiten dat heb ik Affaire met veel genot gelezen en ben ik zeer nieuwsgierig hoe het leven van de familie King verder zal gaan, het kan echt nog allerlei kanten op, totaal onvoorspelbaar.

Met Affaire is Olivia Lewis er wederom in geslaagd een erotisch verhaal met veel diepgang neer te zetten. De personages doen iets met je gevoelens, daar kun je niet omheen.

Affaire krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)