Titel: Zomer in het kunstcafé
AuteurSue McDonagh
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Choc Lit NL
Vertaling: Femke de Moor
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes: 300
Recensie:
Bianca

Over de auteur:
Zomer in het kunstcafé is het eerste boek van de Britse auteur Sue McDonagh die in het Nederlands verschijnt. Sue heeft een deel van het boek gebaseerd op haar eigen leven.

Achterflap:
Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid…

Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?
Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen.

Maar kan Luc echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Mijn mening:

Lucy Daumier en Ash Connor ontmoeten elkaar nadat Lucy besluit motor te gaan leren rijden nadat ze er eentje wint, hoe cool is dat zeg!
Een tikkeltje onhandig en zonder enig zelfvertrouwen gaat Lucy fanatiek aan de gang. Helaas heeft ze geen man die haar stimuleert en aanmoedigt, nee hij doet juist het tegenover gestelde, dit tot grote ergernis van Lucy. Steeds probeert ze haar man het voordeel van de twijfel te geven maar eens is de maat vol.

Zomer in het kunstcafé laat je als lezer mee genieten van het moment waarop Lucy van een eenzaam, volgzaam typetje verandert in een zelfstandige vrouw met een berg zelfvertrouwen die eindelijk besluit van het leven te gaan genieten. Ze is vast van plan haar geluk te vinden en te kiezen voor zichzelf, dat zouden meer mensen moeten doen. Het gaat niet allemaal over rozen maar al lezende ervaar je de liefde die van de bladzijden af spat. Het is volop genieten van nieuwe vriendschappen, blijdschap, en vooral heel veel liefde. De vlinders fladderen en je voelt de genegenheid binnen een gezin.

Zomer in het kunstcafé is een boek wat heerlijk wegleest onder het genot van een zonnetje en een goed glas wijn. Niet teveel nadenken en lekker weg zwijmelen.

Zomer in het kunstcafé krijgt van mij 4 sterren.

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)