Titel: Ontmoeting in het kunstcafé Ontmoeting in het kunstcafé
Auteur: Sue McDonagh
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Choc Lit NL
Vertaling: Femke de Moor
Publicatiedatum: Mei 2020
Aantal bladzijdes: 273 (epub)
Recensie: Bianca

Auteur
Ontmoeting in het kunstcafé is het tweede boek van Sue McDonagh wat in het Nederlands vertaald is. in 2019 verscheen Zomer in het kunstcafé.

Achterflap
Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven?
Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie.
Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen.

Mijn mening
Nadat ik vorig jaar heb genoten van Zomer in het kunstcafé was ik zeker benieuwd naar het volgende boek van Sue McDonagh. Oude bekenden keren terug en dat geeft gelijk een vertrouwd gevoel, het voelt een beetje als thuiskomen. Het kunstcafé is zo ongeveer de centrale ontmoetingsplek in het zuiden van Wales. Jo woont samen met haar zoontje Liam in een kleine cottage, financieel heeft ze het niet breed en dit beperkt haar in haar mogelijkheden.Toch heeft ze haar zaakjes goed op orde en geniet ze van de kleine dingen.

Wanneer ze de aantrekkelijke, verleidelijke vrouwenverslinder Ed bij toeval ontmoet, verandert haar leven abrupt.

Hou het maar. Ik voel de kou niet.’ Had ze dat echt net gezegd? Was ze helemaal gek geworden? Ze had het ijskoud! Er was iets met hem waardoor ze het tegenovergestelde wilde doen van wat hij wilde dat ze deed.

De schrijfstijl van McDonagh is intens op alle fronten; ze laat je tijdens het lezen voelen, dat is fijn. Tevens weet McDonagh details aan het verhaal toe te voegen die heel herkenbaar zijn; ieder mens draagt geheimen met zich mee die het verloop van hun leven positief of negatief beïnvloeden.

Beide delen zijn prima los van elkaar te lezen, maar gezien het leesplezier raad ik aan beide delen op te pakken als je houdt van een liefdevol, soms emotioneel verhaal, waarin ook de humor niet ontbreekt.

Ontmoeting in het kunstcafé krijgt van mij 5 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)