Titel: Meisje van me Meisje van me
Auteur: Ilse Ruijters
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: September 2019
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Amanda

Auteur
Ilse Ruijters (24 juni 1979) debuteerde met De onderkant van sneeuw als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017. Haar derde thriller, Meisje van me, verschijnt in september 2019.

Achterflap
Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een zeer succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst. Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches en geeft zijn succes een gezicht. Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Ze vragen Kirsten, een van de studenten aan de Mindset Academy, om hun draagmoeder te zijn. Zij zegt ja en lijkt volledig achter haar beslissing te staan. Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Maar wanneer Amber en Tom hun meisje de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma te zijn verdwenen. Waar is Emma? Wat is er gebeurd? En is dit Kirstens eigen keuze of zit het verleden hun toch op de hielen?

Mijn mening

Jij bent de baas over je eigen gedachten; jij bepaalt welke je serieus neemt en welke niet.

Wat een verhaal. Nu had ik Later als ik dood ben ook al gelezen en hierover was ik erg verrast. Maar ook met Meisje van me weet Ilse mij weer te verrassen. Wat een sterk personage is Amber, een mooie krachtige vrouw, een beetje hard op sommige punten. Maar wat een emoties, heel goed neergezet. Maar ook Tara, de zus van Amber, een totaal ander persoon, iets meer moeite om haar emoties in bedwang te houden, zeer verrassend hoe zij zich ontwikkelt. Tom daar tegenover, lijkt heel wat, maar gedurende het boek zet zijn personage je toch echt aan het twijfelen. Ondanks dat hij een bekende goeroe is, komt Amber veel sterker en authentieker over.

Iedere dag, ieder moment, kunnen we onze eigen werkelijkheid creëren.

Wat een nachtmerrie, je bent onvruchtbaar omdat je geen baarmoeder hebt, je hebt een draagmoeder gevonden, ze is bevallen en ineens is je kind verdwenen! Met draagmoeder. Maar wat doe je dan? Dat is nou juist waar het verhaal grotendeels om draait, wat nu? Maar naast deze verhaallijn, lopen nog een aantal andere lijntjes: beroemd zijn, stalking, mensenhandel en oplichting. Al deze onderwerpen zijn heel goed met elkaar verweven tot een geheel, al had ik af en toe wel een beetje het idee dat het iets té was.

Een mooie buitenkant heeft geen waarde als de binnenkant verrot is.

Het verhaal is spannend, je wilt doorlezen, je moét doorlezen! Want waar is Emma? En komt het allemaal nog wel goed? Ilse weet heel goed op je gevoelens en emoties in te spelen waardoor het verhaal je niet meer loslaat. Het blijft doorsudderen en voornamelijk nieuwe vragen oproepen. Het boek is een mix van seks/aantrekkingskracht, spanning, hoop, liefde en heel veel emoties. Daarnaast komen er de nodige levenslessen voorbij zoals de hiervoor genoemde quotes. Een stukje lering trekken verwerkt in een thriller. Het leest erg vlot door de prettige schrijfstijl van Ilse (nog één opmerking, de hoofdstukken waren wel erg lang).

Meisje van me is een psychologische thriller vol emotie met een rauw randje. Het houdt je aan de bank gekluisterd!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Een hele mooie 4 sterren voor Meisje van me van Ilse Ruijters.

Amanda


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)