Titel: De ware held
Auteur: Scarlett Thomas
Serie: Bovenwereld #3
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Anne Douqué
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Margot

Auteur
Scarlett wilde al vanaf haar zesde schrijfster worden. Wat dus ook is gelukt! Ze had nooit gedacht om voor kinderen te gaan schrijven, ze wou altijd al voor volwassenen boeken schrijven, maar nu zou ze het niet anders willen hebben. Ze woont samen met haar partner aan zee in een oud huis vol met boeken.

Achterflap
Fee wil meer weten over de diepste geheimen van de Bovenwereld. Max daarentegen zoekt Onder het Grote Woud, het verloren boek dat toegang geeft tot de Onderwereld. Dan verdwijnt er iemand van de faculteit Onderaardse Geografie. Meneer Blue stelt een onderzoek in. Zodra Max zich met de zaak bemoeit, belandt hij diep in de problemen. Zijn vrienden moeten hun leven in de waagschaal stellen om hem te redden. Pas wanneer Fee de echte plannen van Blue ontdekt, beseft ze dat dit haar gevaarlijkste missie ooit is…

Mijn mening
Fee en haar vrienden mogen een paar lessen volgen op de universiteit. Maar natuurlijk heeft niet iedereen daar goede bedoelingen, ze komen erachter dat Koert terug is met een nieuwe leidster die slechte plannen heeft met de Grote Bibliotheek in Huize Goedhart in de Bovenwereld. Fee wil er alles aandoen om haar familie te beschermen maar haar levensenergie gaat tegenwoordig zo snel leeg dat ze er niet lang kan blijven, ze zal eerst moeten uitzoeken hoe het komt dat haar krachten niet werken… ondertussen hebben al haar vrienden ook iets om zich zorgen over te maken, zullen zij ook hun problemen op kunnen lossen en kunnen ze met zijn allen de wereld redden…?

‘Laat me gaan!’ brulde Koert in Fees gedachten. ‘Nee,’ zei ze. ‘Als je mijn bewustzijn betreedt, is dit de consequentie.’

Dit was weer een heel super spannend en leuk boek! Ik moest er wel weer even inkomen want het was alweer een tijd geleden dat ik deel 1 & 2 had gelezen. Maar gelukkig herhaalden ze in het begin stukjes over wat er in de vorige delen was gebeurd en dan komt het wel weer terug. Zoals ik net al schreef is het heel spannend, soms wilde ik gewoon niet stoppen met lezen, dan moet je gewoon weten hoe het afloopt! De hoofdstukken zijn van goede lengte en het was niet te langdradig. Scarlett Thomas weet de de spanning goed te verdelen.

De vrouw stond op, liep naar Fee toe en raakte haar hoofd zachtjes aan. Fees hoofdpijn verdween en ze voelde haar kracht terugkomen. Ze wilde vragen wat de magiër had gedaan, maar ineens werd ze verlegen, en een beetje bang.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

4 sterren voor De ware held.

Margot Hijman

Leave a Reply

  • (not be published)