Titel: Zondig Koninkrijk
Auteur: Meghan March
Genre: New Adult
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Jen Minkman
Aantal bladzijdes: 205
Recensie: Miriam

Over de auteur 

De sprong van bedrijfsjurist naar romance auteur was er een in het diepe, maar het is een sprong waar New York Times-, #1 Wall Street Journal- en USA Today-bestellerauteur Meghan March nooit spijt van heeft gekregen. Ze schreef meer dan 30 boeken, die in bijna twaalf verschillende talen zijn uitgegeven en waarvan er miljoenen zijn verkocht aan liefhebbers van dit genre. Ze is een nomade in hart en nieren en je kunt haar vinden in de bossen van de Pacific Northwest, waar ze nog lang en gelukkig leeft met haar eigen Alpha-held.   

Het verhaal 

Als Lachlan Mount en Keira Kilgore na hun reisje naar Dublin weer in New Orleans aankomen, wordt de auto waarin ze zitten beschoten en raken zowel Keira als Mount gewond. Wie zit er achter die aanslag? Een ding is zeker: Mount zal niet rusten voordat hij de schuldige te pakken heeft.  

Alles is veranderd.

Net als Rebelse koningin begint Zondig koninkrijk met een terugblik. Een terugblik waarin we lezen waar en hoe alles voor Lachlan Mount begonnen is. Het heden en verleden worden in dit deel meer met elkaar verweven en het mysterie Mount wordt steeds meer ontrafeld. Na het ongeluk worden Keira’s gevoelens voor Mount heel duidelijk en ze wil niet meer van zijn zijde wijken. Maar ze wil wel dat hij alles vertelt wat zij over hem wil weten. Al vraagt Mount zich af of zij wel klaar is voor de antwoorden op haar vragen.

Hij gaat niet dood. Daar is hij veel te koppig voor. Zelfs de duivel zou hem terugsturen.

Na het ongeluk is Keira’s gedrag richting Mount 180 graden gedraaid. Ze laat nog steeds niet over haar heen lopen, maar op een andere manier. Ze neemt haar plaats in in het leven van Mount, naast hem als partner, als geliefde. Ook heeft ze er geen problemen mee zijn personeel bevelen toe te blaffen net als dat Mount doet. 
Langzaam maar zeker komt Keira erachter waarom Mount zijn zinnen op haar had gezet en hoe het balletje aan het rollen is gegaan. Mount ziet zichzelf door haar ogen en probeert Keira ervan te overtuigen dat hij niet zo nobel is als zij denkt terwijl Keira op haar beurt hem probeert te overtuigen dat hij niet zo slecht is als hij de hele wereld wil laten geloven.   

Mijn leven was een schaakspel en ik wist niet eens dat ik op het bord stond.  

Meghan March neemt de tijd om alle eindjes aan elkaar te knopen richting het einde. Ze heeft nog het een en ander in petto voor Keira en Mount en de spanning wordt langzaam weer opgebouwd. Maar toch… misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar het is het allemaal net niet. Het voelt gejaagd aan, afgeraffeld (en dat ben ik niet van March gewend). De hele ommekeer in het gedrag van Keira paste ook totaal niet bij haar en deed af aan het personage wat in het begin zo sterk is neergezet en dat vond ik echt enorm jammer.
Er zit een goede plottwist in, eentje waardoor de spanning weer even flink wordt opgevoerd, maar het is niet genoeg om het verhaal naar een hoger niveau te tillen. 

Dit verhaal had makkelijk in twee boeken verteld kunnen worden. Wat zeg ik? In een zelfs wel. Met Genadeloze koning begon het verhaal heel sterk, die lijn werd doorgezet in Rebelse Koningin, maar in Zondig Koninkrijk was er helaas maar weinig van het vuurwerk over. Het was leuk te lezen hoe alles uiteindelijk op zijn plek valt, maar het is jammer dat het verhaal enigszins als een nachtkaarsje uitgaat.
Ik hoop overigens wel dat SVM Publishing meer van Meghan March gaat uitgeven, want ze heeft een flink aantal erg goede boeken geschreven!

2,5 ster voor Zondig Koninkrijk. 

Miriam

 

Leave a Reply

  • (not be published)