Titel: The Burning Shadow
The Burning ShadowAuteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin
Genre: Young Adult
Uitgeverij: 
Zomer & Keuning
Vertaling: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 424 (e-pub)
Recensie: Manon

Over de auteur

Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilmshaar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap/Samenvatting

Jennifer L. Armentrout is op dreef met de Origin-serie, waarin The burning shadow het tweede deel is. In dit boek is voor Evie niets meer hetzelfde. In The darkest star, het eerste deel van de serie, heeft ze opper-Luxen Luc ontmoet. In The burning shadow’ kan ze zich daar niets van herinneren. Evie is een paar maanden uit haar geheugen kwijt. Op zoek naar het antwoord op de vraag wie ze is en wie ze was, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. En ze zal al snel ontdekken dat als je daar eenmaal in zit, je er niet zo makkelijk meer uit komt. De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet. Zie ookwww.zomerenkeuning.nl.

Mijn mening

The Burning Shadow gaat verder waar deel 1 was afgelopen en je zit zo weer in het verhaal, zelfs als daar een paar maanden tussen zit met lezen. Evie worstelt met het haar identiteit. Wie is ze? Is ze Evie Dasher, dochter van kolonel Sylvia Dasher, of toch Nadia? En hoe zit het met Luc? Luc die een Origin is. Evie vindt Luc steeds leuker, ondanks dat ze dat probeert tegen te houden. Maar van wie houdt Luc, houdt hij van de Evie die ze nu is of de Nadia die ze vroeger was? En ook de spanningen tussen de Luxen en de mensen loopt steeds meer op. De regering zaait angst en verwarring, waardoor de Luxen niet meer veilig zijn. Hoe gaan Evie en Luc hier mee om en zijn zij wel veilig voor de regering?

Ik moest het huis verlaten en Luc bellen. Me hier verstoppen was wel het stomste wat ik kon doen. Ik wist genoeg van de Taken-films om te weten dat dat niet goed kon aflopen.

Deel 2 las weer net zo lekker weg als deel 1. Luc en Evie gaan in je hart zitten, ondanks het bezitterige van Luc en Evie die teveel nadenkt (waardoor ik af en toe wel eens denk, meid kom op..zeg wat je denkt!). Ook in dit deel ontbreekt de bekende humor en schrijfstijl van Armentrout niet. In The Burning Shadow is er veel drama en soms mag de spanning wel wat meer de boventoon voeren. Het verhaal loopt lekker, geen moment gedacht: wat gebeurt er nu en wie was dat ook alweer? Personages worden goed beschreven en uitgediept. Je wordt zo meegenomen in de Luxen- en Originwereld, het voelt bij elk nieuw deel lezen alsof het echt is. Nu wachten tot Boek 3 snel uitkomt.

‘Maar toen zoende je me en..’ Hij liet zijn handen zakken en hief zijn gezicht op naar de zon, met zijn ogen dicht. ‘Dat maakte me kapot. Ik wist niet eens dat je op die manier kapot kon gaan.’

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

4,5 ster voor The burning shadow.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)