Titel: Niet verder vertellen
Auteur: Lisa Gardner
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Els Franci-Ekeler
Publicatiedatum: Maart 2020
Aantal bladzijdes: 448
Recensie: Leontine

Cover
Dit is een cover die mijn interesse zou wekken in de boekwinkel. Een grote titel, en de naam van de schrijver in een strak lettertype. De verwelkte rozen laten mij raden naar wat er gebeurt in het boek.

Auteur
Vandaag de dag is Lisa Gardner een #1 New York Times crime thriller auteur, maar ze begon haar carrière in de voedselindustrie. Nadat haar haar meerdere keren vlam had gevat, begreep ze de hint en besloot ze dat het genoeg was. Ze begon haar carrière als schrijfster. Gardner’s werk als onderzoekanalist voor een internationaal consulting bureau wekte haar interesse voor forensisch onderzoek wat zij omzette in spannende thrillers die geregeld op de bestsellerlijsten terecht komen. Ze schreef diverse bekende thrillers zoals The Killing Hour, The Next Accident en Fear Nothing. Gardner schreef ook romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Lisa Gardner groeide op in Hillsboro, Oregon, waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School. Sinds 2007 woont en werkt Gardner in New Hampshire samen met haar man, dochter en twee hondjes.

Achterflap/samenvatting
D.D. Warren wordt opgeroepen na de moord op een man. Het slachtoffer heeft drie schotwonden in zijn lichaam, maar zijn computer is twaalf keer beschoten. Als de politie arriveert, heeft zijn zwangere vrouw Evie Carter het pistool in handen. D.D. herkent de vrouw van een vergismoord van jaren geleden, toen Evies vader het slachtoffer was. Wanneer Flora Dane de moordzaak op televisie voorbij ziet komen, weet ze direct over wie het gaat. Conrad Carter was een kennis van de man die haar ooit gevangenhield. Flora voelt zich schuldig dat ze hem nooit heeft weten op te sporen, en is vastbesloten de waarheid rond Carters dood te onthullen.
Maar de waarheid blijkt ongrijpbaar en verandert bij elke nieuwe ontdekking die Flora en D.D. Warren doen.

Mijn mening
Evie Carter heeft een pistool in haar handen als de politie arriveert na een melding van schoten. Vooral de computer van het slachtoffer, haar man, heeft het te verduren gehad. D.D. Warren herkent Evie van een moord 16 jaar geleden, toen Evies vader werd doodgeschoten en duikt in deze zaak. Als Flora Dane het slachtoffer op tv ziet, schrikt ze: ze herkent hem. Samen met D.D. probeert ze achter de waarheid te komen, en misschien wel meer dan één.

Lisa Gardner heeft weer een fijne thriller achtergelaten met Niet verder vertellen. Een echte whodunnit. Het verhaal volgt de weg die D.D. Warren, Flora en Evie bewandelen nadat Evie met het pistool is aangetroffen. De eerste twee kennen we al uit de serie, en ook in dit boek wordt vooral het personage van Flora weer iets meer uitgediept. Lisa Gardner geeft je weer een klein puzzelstukje van Flora’s ontvoering. Een puzzelstuk dat mogelijk de sleutel is voor een aantal zaken.

Het boek volgt de drie personages, waardoor je van meerdere kanten het verhaal voorgeschoteld krijgt. Dit komt de spanning zeer ten goede. Hoewel er gedurende het boek genoeg ondergrondse spanning is, wordt deze pas op het einde tot een hoogtepunt gebracht. Gardner probeert de lezer meerdere malen op het verkeerde been te zetten met een aantal cliffhangers aan het einde van een hoofdstuk.

Lisa Gardner behoort inmiddels tot een van mijn favoriete schrijvers. En ook met dit boek zorgt ze weer voor een flink aantal uurtjes leesplezier.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Ik geef Niet verder vertellen 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)