Titel: Ademloos Ademloos
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Dark Elements #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Louise Willenborg
Publicatiedatum: April 2020 (Nieuwe Nederlandse uitgave)
Aantal bladzijdes: 344 (e-pub)
Recensie: Manon 

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap/Samenvatting
Lyla staat voor een moeilijke keuze en wordt verscheurd door twijfel. Licht of duisternis? De demonenwereld of de wereld van de wachters? Sexy Roth of de knappe, beschermende Zayne? En misschien nog wel een belangrijkere keuze: wie wil ze zelf zijn?
Maar tijd om rustig na te denken, is er niet. Er doemt een nieuw probleem op: een Lilin, de gevaarlijkste onder de demonen, is ontsnapt en wil alles en iedereen in Lyla’s omgeving verwoesten. Vooral haar beste vriendin Sam verkeert in groot gevaar. Kan Lyla de juiste keuzes maken om haar beste vriendin te redden? Of is het beter om haar hart volgen en te vechten met alles wat ze heeft?

Zie voor meer informatie over haar boeken: www.zomerenkeuning.nl

Mijn mening.
Het laatste deel van de Dark Elements serie. En wat een deel, zoals Jennifer met al haar vervolgboeken doet, start het verhaal waar Steenkoud (deel 2) eindigde. Ze blikt ook nog even terug (mocht je wat vergeten zijn), maar aangezien je deze serie in een keer kan aanschaffen, lees je ze natuurlijk achter elkaar.

Layla leert meer over haar verleden en daardoor ook over haar toekomst. We leren haar daardoor nog beter kennen. Datzelfde geldt ook voor de andere hoofdrolspelers zoals Roth en zijn sidekick Cayman, ook hij krijgt een leukere, grotere rol in dit deel.

En dan is er nog de Lilin. Hoe moeten ze deze sterke demon gaan verslaan? Kunnen Layla en Roth dit alleen af of hebben ze misschien toch wel hemelse hulp nodig? Hoe gaat het aflopen met de Lilin? En misschien nog wel belangrijker: Layla gaat eindelijk haar keuze maken, maar voor wie kiest ze..Roth, de sexy demon, of toch Zayne, haar knappe wachter die er altijd voor haar was?

Hein bevindt zich momenteel niet in de hel. Hij heeft..hoe zal ik het zeggen, een soort vakantie. ‘Een Magere Hein-vakantie?’ Het ongeloof droop van mijn stem. ‘Als je al meer dan tweeduizend jaar op je post zit, ben je wel een keer toe aan vakantie.’

Ademloos is een goede afsluiter voor deze trilogie, alle ingrediënten zitten er wel in: verdriet, spanning, humor. Vanaf de start zat ik in het verhaal. Kleine spoiler: Layla gaat ook even naar de hel en zoals Jennifer deze omschrijft, zo had ik hem nooit in gedachten en dat geldt ook voor de Duivel!

Ben je dol op young adult, fantasy, spanning en romantiek, dan mag de Dark Elements serie beslist niet ontbreken op jouw e-reader of in je boekenkast.

Spanning: 4,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

4,5 ster voor Ademloos

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)