Een knuffeltje

Titel: Een knuffeltje
Auteur: Happy horse
Genre: Babyvoelboek
Uitgeverij: Witte Leeuw
Vormgeving: Caren Limpens
Met tekst van : Nannie Kuiper
Publicatiedatum: augustus 2020
Aantal bladzijdes: 12
Recensie: Evi & Amanda

Cover
Een aantrekkelijke cover met een foto van het bekende Happy Horse knuffelkonijn. Op de buik van het konijn is in de vorm van een hartje een stukje van het knuffeltje verwerkt. Lekker zacht om te aaien voor de kleintjes dus.

Auteur
Happy Horse is dé ontwerper van zachte, eigenwijze knuffeldieren. In kleur, karakter en uitstraling onderscheiden de knuffels zich stuk voor stuk van hun soortgenoten. Met een groot gevoel voor humor en voor trends in kleuren, materialen en dessins, weet het designteam van Happy Horse steeds weer een andere snaar te raken. De knuffels met bijpassende artikelen verleiden elke keer weer tot een glimlach of een grinnik.

Beschrijving
Een knuffeltje hier, en een knuffeltje daar…

Voel en ontdek hoe zacht de knuffels zijn in dit veilige, stevige voelboek voor baby’s. Samen lezen, kijken en knuffelen!

Met het bekende versje Een knuffeltje van Nannie Kuiper en echte Happy Horse-stofjes, dus net zo zacht als de bekende knuffels!

Mijn mening
Samen met mijn, inmiddels vier maanden oude, dochtert Evi heb ik dit boek aan een grondige inspectie onderworpen. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met lezen en boeken.

Het boek is uitgevoerd in zeer stevig karton, waardoor het tegen de nodige stootjes bestand is. Ook een kindertandje en wat gesabbel moet het kunnen overleven. Per twee pagina’s is het boekje uitgevoerd met een foto van een knuffel uit de Happy Horse-collectie met daarbij een zinnetje uit het versje Een knuffeltje. Van elke knuffeldier zit in een hart een stukje van de vacht verwerkt. Zo heeft het aapje een lekker zacht en kort vachtje en bijvoorbeeld de alpaca een pluizig lang vachtje. Heerlijk om met de vingertjes aan te zitten en te voelen. Wat mij wel opviel is dat van bijvoorbeeld de alpaca de haartjes wel vrij snel loskomen, zeker als er met vochtige vingertjes aan gezeten wordt.

Het is hier ondertussen al meermaals gelezen, gevoeld en geknuffeld en momenteel is vooral het omslaan van de pagina’s erg in trek. Vooral het vachtje van het schaap is een vaak geaaid hartje. Dit steekt ook net iets verder uit het boekje en is hierdoor makkelijker vast te pakken.

Al met al vinden wij het een leuk en lief boekje met veel aaiplezier.

3,5 ster voor dit voelboekje.

Evi & Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.


Leave a Reply

  • (not be published)